BNV: Zabrinjava smanjenje kazne policajcu iz Tutina osuđenom za ubistvo

Vesti 01. dec 202114:501 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) saopštilo je da ga zabrinjava odluka Apelacionog suda u Kragujevcu da umanji kaznu policajcu iz Tutina Raici Beloici za ubistvo Fahrudina Skarepa (22) u septembru 2017. godine.

Iz BNV su podsetili da je taj sud preinačio presudu Višeg suda u Užicu i „prenisku kaznu od pet godina smanjio na još nižu od četiri godine zatvora“.

Povezane vesti

U saopštenju su naveli da smatraju da se, uzimajući u obzir dešavanja u vreme izvršenja zločina, radi o „promišljenom ubistvu“.

„Zatvorska kazna od četiri godine za policajca ubicu Raicu Beloicu, za promišljeno surovo gašenje jednog mladog nevinog života, kazna je koja će ohrabriti buduće zločince u svojim namerama“, navodi se u saopštenju.

Presudom Apelacionog suda u Kragujevcu, Beloica je proglašen krivim za ubistvo iz nehata, ali je odluka o kazni iz prvostepene presude Višeg suda u Užicu preinačena time što je osuđen na četiri, umesto prvobitnih pet godina zatvora.

Beloica je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa. On se teretio da je pucao na vozilo kojim je taj mladić upravljao. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio Skarepa, koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Komentari

Vaš komentar