Hotel „Gejzer“ od sutra nastavlja sa radom, uz testiranje zaposlenih na kovid

Vesti 19. jun 202218:40 > 19:40 0 komentara
bazen
Pixabay/Ilustracija

Specijalna bolnica za rehabilitaciju (RHC) hotel "Gejzer" u Sijarinskoj Banji od sutra nastavlja normalno da radi, s tim što će biti vršeno testiranje na koronavirus pre prijema nove grupe gostiju, izjavio je danas za agenciju Beta predsednik opštine Medveđa Dragan Kulić. Meštani, gosti i zaposleni blokirali su ranije danas, više od sat vremena, ulaz direktoru  centra zbog najave da će hotel i banja biti zatvoreni zbog dva zaražena gosta koronavirusom.

Kulić je rekao da nova grupa gostiju treba da stigne sutra, kao i da će testiranje na koronavirus biti urađeno iz preventivnih razloga.

„Nadam se da neće biti zatvaranja. Nema nikakvog razloga za to jer su u hotelu preduzete sve naložene mere. Sutra dolaze direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević i direktor ZZJZ Leskovac Ivan Sokolović, kako bi se lično uverili u epidemiološku situaciju u ovoj zdravstvenoj ustanovi“, rekao je Kulić.

On je posle razgovora sa radnicima, preduzetnicima, stanodavcima i gostima hotela rekao da su svi zaposleni u hotelu, u kome su pre nekoliko dana dva gosta bila pozitivna na korona virus, bili negativni na oba testa, a da novih slučajeva zražavanja gostiju nije bilo.

Po nalogu leskovačkog Zavoda za javno zdravlje, pre tri dana zdravstveni radnici su u skafanderima ušli u hotel i testirali oko 120 zaposlenih kao i goste.

Blokadu su napravili zaposleni u tom hotelu, gosti, privatni stanodavci, kao i meštani Sijarinske Banje, među kojima su i Srbi i Albanci, javila je reporterka Beta sa lica mesta.

Privatne stanodavke iz tog kraja su rekli Beti da će ulaz Radenković blokirati svakoga dana.

„Nećemo mu dozvoliti da nam uradi ono što je uradio prošle godne. Ni u jednoj banji se ne vrše testiranja osim kod nas. Hoćemo da znamo šta se ovde dešava“, rekle su Snežana Jorgaćević i Gorica Popović.

Jedan od radnika u „Gejzeru“ je rekao da ih je direktor pozvao jutros telefonom i kazao da će hotel i banja biti zatvoreni zbog „proglašenja epidemije koronavirusa“, te da će se nastaviti sa testiranjem gostiju.

I gosti hotela, njih oko 180, su ogorčeni.

„Ni po koju cenu neću otići odavde, jer ja ne vidim bolesne ljude“, rekla gošća iz Velike Plane.

Sijarinska Banja je prošle godine, u avgustu, bila prazna zbog 19 zaraženih hotelskih radnika od koronavirusa i, prema informacijama leskovačkog Zavoda, i nekoliko desetina gostiju.

Zbog toga je propala sezona u ovoj siromašnoj opštini na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!