Meštani Podgradine blokirali put zbog kamenoloma, investitor odbacuje optužbe

Vesti 16. maj. 202219:275 komentara
Podeli:

Regionalni put Kosjerić - Užice već četiri dana je u blokadi. Pobunili su se meštani Podgradine, jer se uz njihove kuće i imanja vrše pripreme za izgradnju kamenoloma. Tvrde - "neregularno, bez građevinske dozvole i najave". U kompaniji koja planira da gradi kamenolom, odbacuju optužbe i kažu da "oni koji su prodali zemlju među prvima ovoj firmi sada vode kampanju, iako su znali da će na tom prostoru biti kamenolom".

„Investitor trenutno nije dobio nijednu dozvolu od ministarstava. On je dobio od Ministarstva građevine i saobraćaja za putno zemljište, i to je ovaj potez ovde na kojem se trenutno nalazimo. Što se tiče ostalih dozvola, od Opštine Kosjerić je dobio građevinsku dozvolu i najavio je prijavu radova. Podneo je zahtev za izradu studije o proceni uticaja na životnu sredinu, gde je ministarstvo za zaštitu životne sredine donele rešenje u oktobru 2021. godine da je potrebna izrada studije. Ta studija je možda u proceduri, ali nije izašla na sajtu ministarstva“, rekla je za N1 Branka Marković.

Protest zbog gradnje kamenoloma dodatno je podgrejala i gradnja pristupne saobraćajnice i to se dogodilo pre pet dana kada je put i blokiran.

Investitor kamenoloma kaže da je protest zbog pristupne saobraćajnice, a ne zbog kamenoloma. Kažu da je studija izvodljivosti urađena, spremna, ali da se tek očekuje da bude predata resornom ministarstvu i tek kada se dobiju dozvole, moći će da krenu sa radom.

Iz opštinske uprave u Kosjeriću su rekli da je investitor dobio sve potrebne dozvole i da može da sagradi priključnu saobraćajnicu ka ovom kamenolomu.

Komentari

Vaš komentar