Blok 37 odbranjen od investitora, Vesić kaže da samo on rešava probleme građana

Vesti 11. jun. 202119:3049 komentara
Podeli:

Prošle nedelje građani su sačuvali baru Revu, ove nedelje izvojevana je bitka za Blok 37. Investitor je odlučio da obustavi radove dok se sa Gradom ne postigne trajni dogovor koji će biti prihvatiljiv i Gradu i građanima i investitoru. Zanimljivo je, međutim, kako je obustavi radova kumovala molba zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Dok su jutros spavale i mašine i stanari Bloka 37, zamenik gradonačelnika više nego budan imao je dobre vesti za dobro jutro.

„Ja sam se sastao s investitorima austrijske kompanije Durst i oni su prihvatili moju molbu da zaustave radove u Bloku 37, da povuku mašine i radnike, sve dotle dok ne napravimo trajni dogovor s Gradom koji bi trebalo da bude u interesu i Grada i investitora i građana Bloka 37“, rekao je zamenik gradonačelinka Goran Vesić.

Povezane vesti:

A onda su se probudile i mašine i stanari. Prve da rade i demantuju Vesića, drugi da se bune. Sve po starom.

„Bez obzira na izjave koje kruže medijima, mi zaista očekujemo konkretnu akciju, a to znači prioritetno obustavljanje radova“, rekla je stanarka Bloka 37 Slađana Radak.

Je li mu molba uslišena – nešto pre podneva, otišao je Goran Vesić da proveri i lično.

„Ja sam inače kasnio petnaestak minuta na ovu konferenciju zato što sam otišao do Bloka 37 da vidim da li su obustavljeni i radovi su obustavljeni. Pitao sam ih i oni su rekli da su zatrpavali neke rupe koje su ostale, da ne bi neko upao u njih i da su to završili“, kazao je Vesić.

I zaista, mašine su parkirane, radnici su napustili gradilište, a osim natpisa da su radovi privremeno obustavljeni stigla je i zvanična potvrda austrijskog investitora.

„Bez obzira na činjenicu što posedujemo urednu i važeću dokumentaciju za izvođenje radove (važeću građevinsku dozvolu, plaćen doprinos za uređenje građevinskog zemljišta i aktuelnu potvrdu o prijavi radova), a kao izraz dobre volje prema Gradu Beogradu i stanarima Bloka 37, počevši od danas, 11. juna 2021, investitor obustavlja sve radove do daljnjeg, odnosno do rešavanja opšte situacije“, navodi se u saopštenju investitora.

Novinarka: Je li sad problem rešen?

Vesić: Sad je problem rešen privremeno, ali nemojte sumnjati da ću ga rešiti trajno.

Građani zahvalni zbog dobre volje investitora da obustavi radove, veruju i sami da će tri strane sesti i naći kompromisno rešenje.

„Na ovoj parceli zaista ne treba da se nađe nekakav višespratni komercijalni objekat, već eventualno nekakva garaža, koja bi opslužila pre svega potrebe stanovika ovog bloka, jer nije tajna da ceo Novi Beograd ima problem sa parkiranjem“, kaže Predrag Jovanović, arhitekta i stanar Bloka 37.

Hvali se Vesić jedino on rešava sve probleme Beograđana. Ovoga puta Novobeograđana. Gde im je predsednik opštine? Tu je i upoznat je sa svim što se dešava u Bloku 37, ali nažalost, kako kaže, o tome nije mogao da odlučuje.

„Dozvole za gradnju izdaju gradske, a ne opštinske službe, na osnovu urbanističkih uslova koje opet propisuje grad, a ne opština. Nije ovo jedina zgrada na Novom Beogradu koja je umetnuta u poslednjih 15-20 godina gde joj, po meni, nije mesto, ali kao što rekoh, ne odlučuju opštine“, rekao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Ne odlučuju opštine, ali biće ni Grad, jer mnogo više od Uprave, grad su ljudi. A ovi iz Bloka 37 neće odustati.

Komentari

Vaš komentar