Bjeletić: Glasanje o nepoverenju Lončaru iznenadilo članstvo i funkcionere SNS

Vesti 14. maj 202113:25 > 14:22 16 komentara

Urednica "Južnih vesti" Gordana Bjeletić izjavila je u emisiji Studio N1 Live da su se prema nepotvrđenim podacima u lokalnim odborima SNS u Nišu i Pirotu održale sednice na kojima je, navodno, iskazano nepoverenje funkcionerima ove partije Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru, kao i da su tim sastancima prisustvovali funkcioneri iz centrale stranke Darko Glišić i Bojan Bajagić. Prema nepotvrđenim informacijama, izjašnjavanje o nepoverenju prema ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru je iznenadilo i članstvo i funkcionere vladajuće stranke u unutrašnjosti.

Podsetimo, na poslednjoj sednici Predsedništva SNS predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, kako se nezvanično saznaje, zadužen je da u roku od 15 dana prikupi izjave članova opštinskih odbora, u kojima treba da se izjasne da li su zadovoljni radom svojih čelnika. I prve izjave su stigle, Prema pisanju „Južnih vesti“, niški Gradski odbor SNS izglasao je nepoverenje dvojici funkcionera Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru.

Povezane vesti

„Sve što smo uspeli da potvrdimo je u tekstu, međutim, postoji nešto što nismo, a to je da je to bilo iznenađenje ne samo za novinare i javnost, već i za članove Srpske napredne stranke. Ne zbog toga što se nepoverenje Nebojši Stefanoviću našlo na dnevnom redu, već zato što se tu našao i Zlatibor Lončar. Čuli smo da je juče u toku popodneva bila sednica Gradskog odbora SNS i da su izglasali nepoverenje. Ja i moje kolege okrenuli smo više od 100 brojeva telefona različitih članova i njihovih funkcionera sa juga Srbije, međutim, oni koji su se javili rekli su da o tome ne mogu da govore, kao i da se ceo proces odvija u velikoj tajnosti“, rekla je Bjeletić.

Prema njenim rečima, ni članovima i funkcionerima SNS-a nije bilo jasno koja je bila zapravo svrha glasanja i šta se dešava.

„Po onome što smo od njih čuli, informišu se iz medija, i nemaju neke dodatne informacije. Svesni su da postoji sukob na relaciji Stefanović-Vučić i da se tu već neko vreme nešto dešava, pa su nekakve akcije očekivali, ali je Zlatibor Lončar za njih veliko iznenađenje. Do sada su slušali samo o tome kako je borba protiv kovida veoma uspešna, kako je ministarstvo koje on vodi uspešno, kako smo pobedili, i sada im nije bilo jasno otkud tu Zlatibor Lončar. Neki kažu da nisu znali ni kako da se u toj situaciji postave“, kaže Bjeletić.

Prema nepotvrđenim informacijama, članovima SNS je stiglo svojevrsno „naređenje da se glasa „za“, pa su tako i glasali, osim jedne članice Gradskog odbora u Nišu koja je, kada je reč o Zlatiboru Lončaru, bila uzdržana.

Bjeletić je navela da postoje i nepotvrđene informacije da postoji „dokument“ po kome se članovi SNS izjašnjavaju navodno o „nepoverenju članovima stranke koji ugrožavaju bezbednost njenog predsednika Aleksandra Vučića“.

„Međutim, do takvog papira nismo uspeli da dođemo, pa tako nešto nismo ni objavili“, naglasila je Bjeletić.

Ona je kazala da lokalni funkcioneri nemaju stav o problemima na lokalu, već čekaju da im iz centrale stranke jave „šta da misle i šta da urade“.

„Inače, sukobi u SNS nisu novost. Nismo ih gledali na centralnom nivou stranke, ali na lokalu je to uobičajeno. Bilo je tih sukoba i ranije ali je bilo i pomirenja, i oni, pretpostavljam, ne bi da rizikuju i da se opredele, a da na kraju bude sve u redu i ne dovedu sebe u nelagodnu poziciju“, zaključila je ona.

Ceo razgovor pogledajte u okviru emisiji N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare