Bivši direktor Uprave carina Miloš Tomić na saslušanju u policiji

Vesti 16. mar 202112:09 > 12:3320 komentara
Izvor: Uprava carina

Bivši direktor Uprave carina Miloš Tomić odazvao se pozivu na saslušanje u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije.

Kako N1 saznaje, on je na saslušanje pozvan u svojstvu građanina zbog sumnje da ima saznanja u vezi sa proneverama na Carini sa kojima su povezani i pojedini državni funkcioneri, kao i zbog eventualne povezanosti sa bivšom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović, ali i osobama iz sveta kriminala poput Darka Eleza.

Podsetimo, prema pisanju medija, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Salviša Kokeza, koji je krajem februara privođen na informativni razgovor u SBPOK, između ostalog je ispitivan i u vezi sa proneverama na carini.

Tomić je na funkciju direktora Uprave carina došao u oktobru 2013. godine, a posle nešto više od sedam godina napustio je to mesto.

Svojevremeno je bio predsednik Upravnog odbora NIS, kao i generalni direktor JP „Transnafta“ Pančevo.

„Govorili su ti su ’bliski ’ Vučiću. Eto te ’bliske ’ pohapsismo. Bavili su se svim mogućim trikovima, a sve je bilo usmereno na dve stvari i sada ispitujemo umešanost stranog faktora kao i kriminal u okviru carine. Neverovatne stvari ćete videti koji su ljudi to preuzeli i time se bavili, i oni koji nikakve veza sa carinom nemaju“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić krajem februara.

Komentari

Vaš komentar