Bivši direktor KOA: Srpska tajna služba 2014. planirala atentat na Tačija

Vesti 11. apr. 202223:476 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay/ Leonhard_Niederwimmer

Bivši šef Kosovske obaveštajne agencije (KOA) Baškim Smakaj izjavio je da je KOA sprečila pokušaj atentata na bivšeg premijera Kosova Hašima Tačija 2014. godine, tokom prvog meča koji je odigrala fudbalska reprezentacija Kosova.

On je za prištinsku kablovsku televiziju T7 rekao da su kosovske bezbednosne institucije kontinuirano radile na sprečavanju delovanja srpskih tajnih službi.

„Bezbednosne institucije su se veoma dobro pripremile za ove igre na teritoriji Kosova. Sećate se 2009. godine zabrane agenata BIA (koji su uhapšeni prilikom nuđenja novca za izjave o navodnoj trgovini organa) i 2014. godine, kada je odigrana prva utakmica Kosova, sprečili smo napad koji je srpska tajna služba pokrenula na našeg lidera kako bi razbili tu prazničnu atmosferu“, rekao je on.

On je objasnio kakva je metodologija bila pripremljena za izvršenje atentata na kosovske lidere na utakmici reprezentacije Kosova.

"Snajperista je bio angažovan od srpskih elitnih snaga i tada, u saradnji sa partnerskim službama, nije negirao da je srpska služba tako nešto planirala. Naši partneri i ja smo poslali poruku Srbiji da to zaustavi i uhapsi ga. Uhapšen je", rekao je on.

Rekao je da se radilo o iskusnom snajperisti koji je delovao u Bosni, Hrvatskoj.

Komentari

Vaš komentar