Bivša vlast „na tapetu“ Momirovića, Zoran Živković odgovara – lupeta, po zadatku

Vesti 08. apr 202119:30 29 komentara

Ministar saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poslednji je u nizu najviših državnih zvaničnika, pa i narodnih poslanika vladajuće Srpske napredne stranke, koji ne propuštaju priliku da naglase kako je period posle pada Slobodana Miloševića, pa sve do dolaska SNS na vlast, bio jedan od najtežih i najpogubnijih u istoriji Srbije. Premijer iz tog vremena, Zoran Živković, odgovara ministru Momiroviću da je njegova porodica upravo u tom periodu razvila krupan biznis, te da više puta izgovorena laž ne znači da će tvrdnje predstavnika vlasti postati istinite.

Dok pokušava da se nametne kao autoritet iskusnom Zoranu Drobnjaku i drugim funkcionerima u svom resoru.

Momirović: Nemojte sad da me prodate…

Mladi lav Vlade Srbije ističe se i komentarima o opoziciji:

„Nisam mogao da gledam one mlade nade opozicije Borisa Tadića i Čedomira Čupića“, izjavio je jednom prilikom.

POVEZANE VESTI

Više od toga sklon je da uđe u ocene istorijskih događaja iz perioda kada je bio veoma mlad. Sve kroz prizmu Utiska nedelje Olje Bećković – nekad i sad:

„Jer ja nekako pamtim utisak nedelje iz 2001. godine u to neko teško vreme kada su svu vlast imali ti neki opskurni likovi iz Surčina i Zemuna“.

Opskurni likovi, bar neki od njih, zapravo su osuđeni za ubistvo premijera iz perioda o kome je Momirović govorio, podseća čovek koji je pomenute 2001. bio savezni ministar unutrašnjih poslova, a kasnije i premijer. Zoran Živković mladom ministru poručuje da se tadašnja vlast borila protiv opskurnih likova, te da oca i majku može da pita da li je tada Srbija napredovala ili ne.

„On bi trebalo prvi da se seti da je to bilo jako dobro vreme, jer njegovi roditelji su tada razvili privatni posao i tad je ta firma čiji je on naslednik počela nešto da radi, a to što, stručno rečeno, ‘lupeta’, to je zato što je dobio zadatak“, ocenio je Živković.

Zadatak ili ne, tek ministri narodni poslanici, pa i sam predsednik, ne propuštaju da pomenu da je period posle 5. oktobra 2000. do 2012. bio najgori u novijoj istoriji.

„Em opljačkali Srbiju, em poreze nisu hteli da plate“, rekao je Aleksandar Vučić.

„Jedna zemlja koja je stvarno bila bez ikakve budućnosti, bez ikakve perspektive“, kazao je ministar Siniša Mali.

„Njihove firme bile su bogatije, a država bankrotirala“, reči su Zlatibora Lončara.

„Tada su uništili privatni sektor, posle toga i javni sektor i maltene su uništili sve“, rekao je Milenko Jovanov iz SNS-a.

Marketinški stručnjak Igor Avžner kaže da su naprednjaci da slede teoriju propagande koja kaže, šta god vas pitali – pričajte o bivšoj vlasti.

„To možda ukazuje i na činjenicu da oni primećuju da dolazi do opadanja podrške kod njihovog biračkog tela. Oni mogu to da ponavljaju stalno, ali na kraju covek kada se uhvati za svoj džep ipak vidi da to nije baš tako“, izjavio je Igor Avžner, marketinški stručnjak.

U periodu posle 5. oktobra ukinute su sankcije, zemlja se vratila u Ujedinjene nacije i druge svetske organizacije. Poraženi su teroristi na jugu Srbije, obnovljen je platni promet sa inostranstvom, a novac iz piramidalnih štedionica Dafiment i Jugoskandik vraćen je građanima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare