Bitka za Košutnjak: Sprečimo urbanizovanje Velikog ratnog ostrva

Vesti 11. jan 202110:185 komentara
Podeli:
Izvor: N1/Ilustracija

Udruženje građana "Bitka za Košutnjak" pozvalo je "sve građane Beograda i Srbije, bez obzira na političku ili drugu opredeljenost", da zajedno spreče urbanizovanje Velikog ratnog ostrva, na kome je "Beogradski vodovod i kanalizacija" najavio otvaranje vodoizvorišta za snabdevanje grada vodom.

Iz udruženja „Bitka za Košutnjak“ navode da su u nedelju podneli hitan zahtev za stavljanje van snage i poništavanje te javne nabavke, kao i prethodne studije opravdanosti Velikog ratnog ostrva, koju je „Beogradski vodovod i kanalizacija“ nedavno oglasio.

„Beograđane je danas zaprepastila vest da je javno preduzeće ‘Beogradski vodovod i kanalizacija’ odlučilo da počne sa ispitivanjem (i izvesnim betoniranjem) na Velikom ratnom ostrvu. Isto ovo javno preduzeće je pre samo dve nedelje izjavilo da urbanizovanje Makiškog polja nikako neće uticati na snabdevanje vodom za dva miliona Beograđana“, navodi se u saopštenju.

Iz „Bitke za Košutnjak“ navode i da će, ukoliko se ne odgovori na njihov zahtev, tražiti hitno sazivanje Nadzornog odbora, „koji bi trebalo da utvrdi sve činjenice u vezi sa skandaloznim odlukama sadašnjeg rukovodstva“.

Komentari

Vaš komentar