Bisljimi: Insistirao sam da se sretnem sa Petkovićem

Vesti 23. feb 202217:18 > 17:21 1 komentar
Besnik Bisljimi
N1

Šef kosovske delegacije u pregovorima sa Srbijom Besnik Bisljimi negirao je tvrdnje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da je kosovska strana odbila trilateralni susret u okviru dijaloga.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, zajednički susret je imao za cilj pripremu za budući sastanak između kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Insistirao sam da se sastanem sa Petkovićem. Međutim čini se da to nije zanimalo srpsku stranu koja je posle izašla pred medije naglasivši da je Bisljimi odbio. Ovo će se potvrditi i iz samog Lajčakovog kabineta“, rekao je Bisljimi medijima u Briselu, a prenosi RSE.

Glavni pregovarači Srbije i Kosova nisu se sastali u utorak, 22. februara, bez obzira na nastojanje evropske strane da organizuje zajednički susret.

Više od deset sati su trajali razgovori specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) za dijalog Miroslava Lajčaka sa predstavnicima delegacija.

Glavni pregovarač Srbije Petar Petković medijima je izjavio da do zajedničkog susreta nije došlo zato što je to odbio njegov prištinski kolega.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare