Bislimi: Opstrukcija kao primarna strategija Srbije u Briselu

Vesti 14. maj. 202211:146 komentara
Podeli:
Besnik Bislimi
Izvor: N1

Zamenik premijera Kosova i šef kosovske delegacije u dijalogu sa Srbijom Besnik Bislimi izjavio je da Srbija ponovo nije bila konstruktivna na jučerašnjem sastanku delegcija Beograda i Prištine u Briselu i da se opredelila za "opstrukciju kao primarnu strategiju".

Povezane vesti

„Suprotno očekivanjima i ex ante opredeljenju, Srbija ponovo nije bila konstruktivna na jučerašnjim sastancima u Briselu. Odabir opstrukcije kao primarne strategije pokazuje se efikasnom u sprečavanju napretka“, napisao je Bislimi na Tviteru.

"Konstruktivnost i kreativnost sa naše strane su neophodni i korisni, ali očigledno nisu dovoljni", ocenio je on i istakao da želi da se zahvali Miroslavu Lajčaku na njegovom istinskom interesovanju i zalaganju za uspešno okončanje pregovora o registarskim tablicama i energetici.

Podsećamo, još jedan sastanak delegacije Beograda i Prištine u Briselu završen je bez uspeha. Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je nakon pregovora da nije postignut dogovor o registarskim tablicama, ali je dodao da je postignut napredak u drugim tačkama pregovora, uključujući energetiku.

Na stolu su bile tri teme - nestali, registarske tablice i energetika.

Sastanak je bio dug, kako je javio evropski dopisnik N1, trajao je punih osam sati, a da nije postignut nikakav dogovor niti neki kompromis.

Komentari

Vaš komentar