Biševac: Ako se oslonimo samo na opoziciju, Vučić će vladati duže nego Tito

Vesti 07. mar 202110:10 > 10:17 25 komentara

Novinarka lista Danas Safeta Biševac izjavila je u Novom danu da je "prilično skeptična prema dijalogu koji se očekuje". Očekuje da se, kaže, politikom bave političari. "Bilo na strani pozicije ili opozicije, a plašim se da je opozicija toliko nesposobna, da ako se na njih samo oslonimo Aleksandar Vučić će vladati duže nego Josip Broz Tito", kaže ona.

Govoreći o jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, kaže da je „gledala 14. kanal“.

„Subota uveče je na mom televizoru rezervisana za „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, tako da mi nije padalo na pamet da tu tradiciju pekidan zbog konferencije za novinare. Kasnije sam se delimično uključila, kad se predsednik obračunavao s novinarkom KRIK, ali slike sam propustila. Ja iskreno ne volim da gledam konferencije predsednika Vučića, jer su predugačke, pretvaraju se u monolog, u predstavu“, kaže ona.

Ističe da, koliko je informisana, tužilac Saša Ivanić koji vodi ovu istragu „spada u najsposobnije tužioce u Srbiji“.

„U ovoj fazi to treba da bude stvar tužilačke istrage. Ja mislim da prvo tužilaštvo treba da uradi svoju istragu, sud da odobri optužnicu, i na suđenju je trebalo da budu prikazani ovi snimci i dokazi“, kaže ona.

Dodaje da joj je simptomatično što se pominje profesor Vladimir Vuletić.

„Navedeno je da ćemo u naredna 72 sata videti šta je on sve radio, s kim je on sve viđan, a to je čovek koji je prvi pomenuo navodnu vezu između generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića i Belivukove grupe“, kaže.

Govoreći o navodima o prisluškivanju, kaže da je „u svakoj državi veoma ozbiljan propust ako neko prisluškuje predsednika, vrh države“.

„To treba ispitati, ali se plašim da i ovaj slučaj ne ostane nedorečen“, kaže Biševac.

Ističe da je „prilično skeptična prema dijalogu koji se očekuje“.

„Mislim da bez stranih posrednika dijalog tek ne bi imao nikakvog smisla. Meni je što se tiče dijaloga problematična pre svega pozicija opozicije“, kaže ona.

Očekuje da se, kaže, politikom bave političari.

„Bilo na strani pozicije ili opozicije, a plašim se da je opozicija toliko nesposobna, da ako se na njih samo oslonimo Aleksandar Vučić će vladati duže nego Josip Broz Tito. Oni tu nesposobnost ne mogu da nadomeste tako što će se okrenuti patrijarhu“, kaže Biševac.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare