BIRODI: REM nije postupio po rešenju poverenika za informacije – skriva podatke

Vesti 18. apr 202115:54 2 komentara
REM logo, REM
N1

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) upozorio je da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) nije postupilo po rešenju poverenika za informacije od javnog značaja od 3. marta, po kom je BIRODI-ju trebalo da dostavi bazu podataka monitoringa izveštavanja emitera za 2019. godinu.

BIRODI je u saopštenju podsetio da je REM-u naloženo da podatke dostavi u roku od pet dana po prijemu tog rešenja kao i da u roku od deset dana obavesti poverenika o izvršenju te obaveze.

„Neispunjavanjem obaveze koju je poverenik u svom rešenju naložio REM-u, ovo telo koje predstavlja vrhovnu vlast u oblasti elektronskih medija se opredelilo da skriva podatke iz svog monitoringa izveštavanja emitera, informacije koje je poverenik svojim rešenjem označio kao informacije od javnog značaja, i da za to plaća kazne novcem građana Srbije“, piše u saopštenju.

BIRODI je ostavio Regulatornom telu za elektronske medije rok od sedam dana da „svoje postupanje uskladi sa zakonima Srbije i postupi po odluci poverenika“, navodeći da će po isteku roka saopštiti koje će naredne legalne korake preduzeti „kako bi REM privoleo da poštuje odluke državnih organa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare