BIRODI pita evroparlamentarce za kriterijume odabira NVO s kojima će se sastati

Vesti 27. jan 202222:51 2 komentara
N1

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je predstavnike Evropskog parlamenta, uključenih u pregovore o unapređivanju izbornih uslova, da javno saopšte na osnovu kojih kriterijuma su formirali spisak nevladinih organizacija sa kojima će se sastati kako bi razgovorali o realizaciji mera iz međupartijskog dijaloga.

Evroparlamentarci su, podsetimo, od danas do 29. januara u Srbiji.

Povezano:

U saopštenju se navodi da su za taj sastanak saznali iz priloga TV N1 u kojem ga je poslanica Tanja Fajon najavila i ističe da je zahtev motivisan potrebom da posrednička misija Evropskog parlamenta svoje delovanje obavi tako da očuva svoj integritet i poverenje građana Srbije u vrednosti Evropske unije, kao unije država demokratije i integriteta.

Nadamo se da izostavljanje BIRODI sa spiska nema veza sa analizom preporuka zaključaka iz međustranačkog dijaloga, u kojoj smo ukazali na rešenja koja su suprotna zakonima i urušavaju integritet izbornog procesa, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je zbog svojih istraživanja medija i pubike BIRODI predmet medijskih napada i neistina izrečenih od predsednika Republike, narodnih poslanika SNS, provladinih aktivista, provladinih medija i novinara.

Dodaje se i da se izvršnom direktoru BIRODI pretilo batinama i da na njegovu krivičnu prijavu tužilaštvo ne reaguje, kao i da je sve to u formi predstavke dostavljeno predsedniku države, za šta nije dobijen ni zavodni broj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare