Bilčik: Od Srbije očekujemo jasne crvene linije prema Rusiji

Vesti 17. okt 202211:53 34 komentara
N1

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ponovo je pozvao Srbiju da uvede sankcije Rusiji poručivši da Evropska unija očekuje "jasne crvene linije prema Rusiji i njenim političkim izaslanicima".

„Rat nije vreme za dvosmislenost. Želimo da Srbija izabere Evropu i da gradi poverenje sa evrpskim partnerima. Institucije EU očekuju od svih ozbiljnih pristupnih zemalja, uključujući Srbiju, jasne crvene linije prema Rusiji i njenim političkim izaslanicima dok Moskva nastavlja brutalni napad na Ukrajinu“, napisao je on na Tviteru.

POVEZANE VESTI:

Bilčik je i ranije navodio da ukoliko želi u EU Srbija „mora da izabere“, dok raste pritisak evropskih zvaničnika na Beograd da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom Unije.

Podsetimo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška, tokom njegove posete Beogradu 13. i 14. oktobra.

Gruško je, kako je navedeno, tada razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare