Biberović: Predizborna kampanja Vučića u Priboju, mržnja dolazi iz vrha vlasti

Vesti 12. jan 202213:32 36 komentara
N1

Poseta predsednika Aleksandra Vučića Priboju deo je njegove neprestane propagande, odnosno predizborne kampanje, kazao je Sead Biberović iz organizacije Urban in iz Novog Pazara. Prema njegovim rečima, Srbija treba sistemski da krene u rešavanje problema govora mržnje, a mržnja se “direktno i indirektno” šalje iz vrha vlasti u Beogradu.

Povezane vesti:

“Nismo ni ranije bili imuni na to, ali ova vlast je, čini mi se, dostigla vrhunac takvog delovanja”, rekao je Biberović u emisiji Studio Live na N1.

Predsednik Vučić posetio je u sredu Priboj nakon nekoliko šovinisitičkih incidenata čije su mete bili Bošnjaci, i tamo izjavio da država “neće imati milosti” po pitanju očuvanja mira i stabilnosti.

Biberović međutim kaže da se “gorko osmehivao” dok je slušao obraćanje Vučića, koje naziva “lošom glumom”.

Da bi Bošnjaci bili ubeđeni da to nije “prazna priča”, najpre bi trebalo da policija, tužilaštvo i sudstvo reaguju odmah i bez medijske propagande nakon što su službenici MUP-a pevali o Sjenici kao o “novoj Srebrenici”, kaže Biberović.

“A dugoročno bi bilo to da sistemski, institucionalno, strateški počne rešavanje problema u kom je cela Srbija, a to je govor mržnje – mržnje koja se šalje, i formalno i neformalno, i zvanično i nezvanično, i direktno i indirektno iz Beograda, iz vrha vlasti”, kazao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare