Bežinarević: Otkriti ko je tukao aktiviste u policijskoj stanici u Majdanpeku

Vesti 29. sep 202216:20 9 komentara
Shutterstock.com / Photo Kurjak

Odbornik Skupštine opštine Majdanpek i kopredsednik pokreta "1 od 5 miliona" Martin Bežinarević izjavio je posle sednice Odbora Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine, da je ključno da se otkrije ko je tukao aktiviste u policijskoj stanici u Majdanpeku.

„Nisu nama nepoznata politička hapšenja. Hapsili su nas i nakon upada u zgradu RTS na protestima #1od5miliona i nakon upada u RIK zbog krađe referenduma. Ali ovo je prvi put da je režim pokazao ovakvu vrstu represije. Tukli su naše saborce, a pre toga im pretresli stanove. Demokratija je mrtva u Majdanpeku“, rekao je Bežinarević posle sednice Odbora održane u Majdanpeku, saopštio je taj pokret.

On je dodao da mu je drago što su institucije prepoznale probleme u Majdanpeku, pa je tako došla i ministarka Zorana Mihajlović i održana je sednica odbora Skupštine Srbije u tom gradu, ali napominje da je sve to sa zakašnjenjem od pet godina.

„Pre dve godine je #1od5miliona krenuo u ovu borbu. Blokirali smo magistralni put, blokirali opštinu Majdanpek i jurili predsednika opštine po hodnicima dok se skrivao. Drago mi je da su institucije konačno prepoznale ovaj problem, bolje ikad nego nikad“, rekao je on.

Bežinarević je istakao da su se borili za pravdu uz Aleksandra Obradovića, Mariju Lukić, Milana Jovanovića.

„Borimo se i sada uz naše saborce iz Majdanpeka. Majdanpek možda nije Beograd, ali će postati cela Srbija – sva ona 124 mesta gde su se održavali protesti #1od5miliona“, napomenuo je Bežinarević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare