Bežali od policije, uperili pištolj u njih, pa razoružani i uhapšeni

Vesti 20. sep 202118:22 1 komentar
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu brzom i efikasnom akcijom uhapsili su V. M. (38) i F. V. (32) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, navodi se u saopštenju MUP.

Kako se navodi u saopštenju, policijski službenici su u Bulevaru vojvode Mišića pokušali da zaustave automobil marke „škoda oktavija“ u kojem su se osumnjičeni nalazili, ali su se oni oglušili o naređenje.

Prilikom bekstva udarili su u službeno vozilo, ugrožavajući živote policijskih službenika, a potom i u banderu pored puta.

Osumnjičeni koji je sedeo na mestu suvozača tereti se da je zatim izvadio pištolj i uperio ga ka policajcima, nakon čega su pripadnici MUP ispalili nekoliko hitaca u pravcu vozila u cilju upozorenja i sprečavanja osumnjičenog da upotrebi oružje.

Brzom reakcijom policijskih službenika, navodi se, V. M. i F. V. su razoružani i uhapšeni.

Pretresom „škode oktavije“ zaplenjena su dva pištolja, manja količina praškaste materije za koju se sumnja da su spid i amfetamin, kao i plastične vezice za vezivanje, rukavice i radio-stanica.

Takođe, policija je na Dorćolu pronašla i „dačiju sandero“ koju su, kako se sumnja, V. M. i F. V. prethodno otuđili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare