Besplatne škole sportova za decu nižih razreda u 12 beogradskih opština

Vesti 18. jun 202112:37 0 komentara
deca, škola, sport, fudbal, sportić
Freeimages.com/ Brierley

Grad Beograd će, zajedno sa Ministarstvom za omladinu i sport, od septembra za decu od prvog do četvrtog razreda u 12 beogradskih opština uvesti besplatne škole sportova, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, preneo je Beoinfo.

Besplatne škole sportova biće organizovane u 125 škola i obuhvataju osam sportova: fudbal, košarku, odbojku, rukomet, ritmičku gimnastiku, ples, džudo i atletiku, a za 62.000 dečaka i devojčica časove sporta držaće 96 nastavnika fizičkog i 110 studenata DIF.

Kako se navodi, Vesić je sa ministrom za sport i omladinu Vanjom Udovičićem, sekretarkom za sport i omladinu Draganom Belojević i predstavnicima opštine Vračar obišao Osnovnu škole „Sveti Sava“ i uručio sportske rekvizite deci ove škole.

Vesić je pozvao sve roditelje čija su deca uzrasta od prvog do četvrtog razreda, a nalaze se na jednoj od 12 opština koje sprovode ovaj projekat da kontaktiraju sa svojim školama i besplatne škole sporta biće im obezbeđene.

„Naša ideja je da sledeće godine u program uđe svih 17 opština, i deca od prvog do osmog razreda, kao i da uvedemo nove aktivnosti poput, recimo, plivanja“, rekao je Vesić.

Udovičić je istakao da je to jedna od akcija koju to ministarstvo sprovodi u saradnji sa lokalnim samoupravama.

„Želimo da ukažemo na to koliko je značajno baviti se rekreativnim sportom i usaditi deci sportski duh. Ako želite da budete dobri u bilo čemu, osnov je da budete zdravi i da se tako ophodite prema sebi samima“, rekao je Udovičić i dodao da se zajedno sa gradom Beogradom nastavlja akcija opremanja fiskulturnih sala u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!