Beriša: Niko ne želi rat, video Radoičića može biti protumačen kao provokacija

Vesti 07. jul 202218:49 6 komentara

Predsednik komisije za bezbednost Skupštine Kosova Beke Beriša za N1 kaže da je i dalje na snazi jedna od poternica Prištine za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem i da njegov snimljeni video može biti protumačen kao provokacija.

„Treba biti oprezan sa ovakvim izjavama. Izjava Milana Radoičića na severu Kosova je izjava osobe koja ima krivični dosije, a rekao je da se on neće vraćati nazad sve dok se tamo nešto ne dogodi“, podseća Beriša.

Kako je naglasio, Kosovska policija ima „pun mandat da koristi neophodne mere za njegovo hapšenje“, zato što je protiv njega raspisana poternica.

POVEZANE VESTI

„Znam da niko ne želi rat, ali znajući da je kriza u Ukrajini u toku, može doći do nepoželjnih situacija. Ja bih apelovao na politički spektar i na Kosovu i u Srbiji da budu oprezni, jer narod nema potrebe za ovakvim izjavima, naročito profitera koji žele da koriste u ime nacionalizma ili ultranacionalizma. Mislim da se ovakve situacije veštački stvaraju, kao one na severu sada“, kazao je Beriša za N1.

Podsetimo, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića kao organizator kriminalne grupe koja je pomagala u zločinu, snimio je video poruku u Leposaviću, na severu Kosova.

„Pravi teror nad našim srpskim narodom tek počinje. Mom narodu na severu, a i svim Srbima, samo da kažem, i onima drugima, tu sam, vratio sam se, a vi znate šta to znači jer odavde nazad nema. Živela Srbija“, poručio je Radoičić na snimku iz Leposavića, prenosi Kosovo onlajn.

Kosovska policija je pokušala da uhapsi Radoičića u novembru 2018. godine zbog dovođenja u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, ali ga tada nije pronašla u stanu. Od tada je za njim trajala potraga kosovskih vlasti, a poternica je ukinuta u martu 2021. godine.

Radoičić je u februaru drugi put izbegao hapšenje pred kosovskom policijom. Ovoga puta našao se na poternici u vezi sa slučajem „Brezovica“ koji se na Kosovu vodi zbog korupcije i nelegalne gradnje. Prilikom pokušaja ulaska na prelazu Brnjak, alarm je pokazao da osoba treba da bude uhapšena, a Radoičić je pobegao s prelaza, objavili su kosovski mediji, a potvrdila i kosovska policija.

On je nakon toga naveo u saopštenju da nema nikakve veze sa optužbama koje mu se stavljaju na teret u slučaju Brezovica, a prema rečima tužioca, on se sumnjiči za zastrašivanje svedoka u toku krivičnog postupka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare