Beogradska opozicija ponovo ispred Sava centra, u sali – opet o Đilasu

Vesti 01. apr 202119:30 12 komentara

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su nove odluke, ali bez rasprave. Između ostalog, odlučeno je da indijski književnik Rabindranat Tagore dobije spomenik u Parku prijateljstva na Ušću i da rečni saobraćaj bude deo javnog gradskog prevoza. Opozicija koja bojkutuje sednice novinarima se obratila ispred Sava centra, što je bila glavna tema obraćanja pojedinih predstavnika Srpske napredne stranke.

POVEZANE VESTI

Na sednicu gradske skupštine stigli su u tačno vreme, ali u salu Sava centra ni ovoga puta nisu ušli. Borko Stefanović i njegove opozicione kolege novinarima su se obratili napolju, poručivši da Beogradom upravlja nelegitimna vlast koja odluke donosi na fingiranim sednicama.

„Ovde unutra na njihov dan smeha, pošto je njima svaki dan šala prema Beograđanima, stanuje iluzija, sve izvan ove sale se nalazi realan život svih Beograđana koji su poniženi i koji jedva sastavljaju kraj s krajem, dok oni raskopavaju ulice, dok oni uništavaju ovaj grad, dok se hvale jednim obdaništem godišnje, dok nisu napravili ni kanalizaciju, ni vodovod, ni sve drugo što su obećali“, izjavio je Borko Stefanović.

Vladajući odbornici i dalje obećavaju. Pojedini predstavnici Srpke napredne stranke govornicu su iskoristili i kako bi opoziciji ukazali na mane. Zameraju im, kažu, mnogo toga, ali najviše Dragana Đilasa i bojkotovanje sednica.

„I eto to vam je politika Borka Stefanovića, glasnogovornika najgoreg gradonačelnika u istoriji Dragana Đilasa, jer odbornička grupa koja je za dve godine koliko ne dolazi ovde promenila čak četiri predsednika odborničkih grupa, jasno vam pokazuje koliko su oni sami sa sobom nezadovoljni i u kakvom su haosu“, mišljenja je Aleksandar Mirković iz SNS.

„Ništa od toga što pričaju ispred njih ne zanima, suštinski ne, uostalom i sam njihov gazda Dragan Đilas to je jednom prilikom i priznao jednom stranom ambasadoru, to je u zvaničnim depešama zabeleženo, rekao mu doslovce – ovo što ja pričam o Beogradu i nekim planovima, sve je to mnogo više marketing, nego što ja mislim bilo šta ozbiljno“, kazao je Vladimir Orlić, takođe iz SNS.

N1

Pre i posle priče o Đilasu, odbornici su usvajali nove odluke. Jedna od njih se odnosi na linijski gradski prevoz koji predviđa uvođenje „viseće žičare.“ Opozicioni odbornik Rade Veljanovski koji prisustvuje sednicama, kaže da se iza toga krije plan o izgradnji gondole.

„Očigledno je da bez obzira na protivljenje stručnih organizacija koje žele da zaštite istorijsku baštinu Kalemegdan, ipak se insistira i dalje na tome da se izgradi, ne znamo šta će do kraja biti, jer ovde se ne pominje gondola na Kalemegdanu, ali s obzirom da nijedna druga nije pominjana u Beogradu, nema nikakve sumnje da se radi o tome i da se kroz ovu odluku provlači ta ideja“, rekao je Veljanovski.

Sumnje da se, uprkos odluci Upravnog suda, od gradnje gondole nije odustalo, predstavnici opozicije potkrepljuju i time da uporno izostaje podnošenje finansijskog izveštaja za taj projekat i odgovor na pitanje – šta je sa 626 miliona dinara koji su uplaćeni za izvođenje radova na Kalemegdanu?

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare