Beogradska biciklistička „Kritična masa“ proslavlja danas 10. rođendan

Vesti 24. apr 202108:25 0 komentara
Ilustracija / Daniel MIHAILESCU / AFP

Beogradska biciklistička "Kritična masa" biće održana danas u 17 časova, povodom proslave jubilarnih 10 godina vožnje, a okupljanje je na Trgu Nikole Pašića od 16.30.

Članovi udruženja „Ulice za bicikliste“ pozvali su sve ljubitelje bicikala, roleraše, skejtere i trotinetaše da im se pridruže u današnjoj vožnji.

„Dođite da proslavimo deceniju zajedničkih vožnji, ali i savladavanja prepreka sa kojima se svi svakodnevno susrećemo vozeći kroz Beograd. Verujemo da je naredna decenija ključna, a pozivamo sve da u nju uđemo udruženi“, poručili su iz tog Udruženja.

Kako je najavljeno, „Kritična masa“ kretaće se beogradskim ulicama od 17.00 do 18.00 časova, a vožnja će biti završena u parku Mali Tašmajdan ispod Pravnog fakulteta.

„Vožnja je bezbedna za sve starosne grupe učesnika, vozi se lagano i uz policijsku pratnju, a očekuje se preko 500 učesnika“, dodali su u saopštenju iz Udruženja „Ulice za bicikliste“.

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u više od 300 gradova širom sveta, s ciljem da promoviše bicikl kao prevozno i da skrene pažnju na potrebu za poboljšanjem uslova za bicikliste.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!