Beograđanka: Satima sam čekala na pregled pejsmejkera u hodniku bez klime u KCS

Vesti 14. jul. 202112:10 > 13:4624 komentara
Podeli:
Izvor: N1 (arhiva)

Beograđanka Gordana Ledenko navodi da je početkom jula satima čekala u polikliničkom dijagnostičkom odeljenju Kliničkog centra Srbije u Beogradu na pregled za pejsmejker, u hodniku koji, kako tvrdi, nije klimatizovan.

„Bilo je nas 20 pacijenata i 15 pratilaca za pacijente, koje je sestra isterala iz hodnika, jer ne rade klima uređaji, pa su se plašili da nam ne pozli od vrućine. Zakazana sam za 9.35 a primili su me negde oko pola dva“, navodi Ledenko, koja je 1948. godište i koja je srčani bolesnik sa pejsmejkerom.

Ona je takođe izjavila da se „iz ovog izveštaja se vidi kad je zakazano“, a kad su je primili.

Izvor : Privatna arhiva

 

„Pregled kontrole koji traje 15 minuta, bio je zakazan godinu dana ranije. Sedam ljudi je uskočilo bez zakazivanja, navodno hitni slučajevi koji su dosli sa medicinskim sestrama i ulazili preko reda. Najstrašnije je bilo gledati dvoje starijih ljudi, mislim iz Negotina, koji su zakazani u osam ujutru i koji su molili da ih prime jer kasnije neće imati prevoz. Primili su ih pre mene, oko 13 časova. Po mojoj proceni imali su oko 80 godina, i došli su sa štapom, otežano hodajući“, navodi ona.

Na naša pitanja upućena poliklinici o uslovima rada kao i o svemu navedenom, ni posle dva dana nije stigao odgovor.

Komentari

Vaš komentar