Beograđanin pretučen na Korčuli, napala ga četvorica muškaraca

Vesti 13. avg 202220:03 > 20:04 364 komentara
Privatna arhiva

Beograđanina N. T. (38) brutalno su pretukla četvorica muškaraca u mestu Korčula na istoimenom ostrvu u Hrvatskoj, a incident se dogodio u noći između srede i četvrtka, saznaje portal N1. Nemili događaj odigrao se pred brojnim svedocima, a prema izjavi koju je pretučeni muškarac dao za N1, napad na njega najverovatnije nije bio etnički motivisan.

Da je predmetni događaj prijavljen i evidentiran u policijskoj stanici Korčula potvrdili su za N1 u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanske županije. Kako je navedeno u dopisu, kriminalističko istraživanje na sve okolnosti predmetnog događaja je još u toku, zbog čega tamošnja policija nije u mogućnosti da redakciji N1 dostavi više informacija do okončanja istrage.

„Momci, stanite, bijete pogrešnog čoveka“

U razgovoru za portal N1 ovaj Beograđanin, čiji su lični podaci poznati redakciji, opisuje kako je došlo do fizičkog obračuna, koji se završio brojnim povredama na njegovom telu, za šta poseduje i medicinsku dokumentaciju.

„Sa dve drugarice sam bio u baru, pa smo onda prešli u susedni klub u kojem smo ostali do dva, konzumirajući alkohol. Iz kluba smo se uputili ka obližnjoj marini, a kada smo sa velikom grupom stranaca prelazili ulicu na pešačkom prelazu, prema nama je u punoj brzini išao kombi, koji nije imao nameru da stane. Bio sam mu najbliži, pa sam zadržao ostale da nas ne bi udario i tada sam ga glasno opsovao. Povikao sam za njim ‘budalo, mogao si da nas ubiješ‘, uz još par ružnih reči. On je to čuo, pa je zaustavio kombi koji je bio pun putnika i vratio se unazad“, objašnjava sagovornik portala N1 kako je sve počelo.

Kako kaže, usledila je rasprava između njega i vozača kombija, ali se sve završilo samo na rečima.

„U jednom trenutku pritrčava neko iz grupe stranaca koji su u trenutku nailaska kombija takođe bili na pešačkom prelazu i počinje da udara vozača kroz prozor. Vozač daje gas i odlazi, a ja se okrećem da potražim drugarice koje su bile sa mnom. Odjednom se pojavljuju četvorica nabildovanih muškaraca koji počinju da me tuku gde stignu. Tridesetak stranaca, među kojima i onaj koji je udario vozača, posmatraju i ne reaguju, a jedna moja drugarica pokušava da me odbrani, dok druga sve snima telefonom“, prepričava nam N. T, koji je inače brodski skiper, a u korčulanskoj luci ukotvio se u sredu.

Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, devojku koja je snimala pokušavaju da ubace u svoj auto. Druga devojka uspeva nekako da je izvuče iz kola, ali telefon kojim je snimala nemili događaj ostaje na sedištu automobila napadača.

„Dok su me krvnički tukli, govorio sam im da biju pogrešnog čoveka. Kažem im ‘momci, nema razloga da me tučete, em ste jači, em ja ne znam da se bijem‘, ali oni na to ne obraćaju pažnju i nastavljaju da me udaraju i rukama i nogama. Kada su najzad prestali da me biju, nekako sam uspeo da podignem sa pločnika, pa sam krenuo ka brodu“, nastavlja priču naš sagovornik.

Međutim, ni tu nije bio kraj mukama ovog Beograđanina.

„U jednom trenutku čujem iza sebe povike ‘drži ga‘, pa počinjem da trčim koliko sam bio u stanju, ali me neko sapliće i padam na zemlju. Ista ekipa ponovo pritrčava i nastavlja da me bije dok ležim ispresavijan od bolova, pokušavajući da zaštitim lice rukama. Kad su konačno završili sa iživljavanjem i pustili me, ponadao sam se da se agonija završila. Međutim, odnekud se pojavljuje onaj vozač kombija i svom silinom me šutira u glavu. Momci koji su me tukli ulaze u automobil BMW X5 dubrovačkih tablica i udaljavaju se velikom brzinom, a mi zovemo policiju“, priča dalje N. T, dodajući da je povrede zadobila i jedna od njegovih drugarica.

Pixabay

Sagovornik portala N1 kaže da je policija brzo stigla i da su njeni pripadnici bili „veoma korektni“.

„Napravili su izveštaj, izjave su dale i moje drugarice, a zatim su me odvezli u bolnicu. Sestra koja me je primila bila je prilično neprijatna, za razliku od doktorke koja je bila veoma ljubazna. Pregledaju me i donose zaključak da mi nije ništa specijalno, uprkos vidljivim povredama po celom telu. Kako ništa, pitam ih, posle više desetina udaraca u glavu i telo, možda imam izliv krvi u mozak. Rekle su mi da ako hoću da me pregledaju u dubrovačkoj bolnici moram tamo da odem sam, za šta nisam bio u stanju, pa sam se vratio na brod“, dodaje N. T.

„Mislim da napad na mene nema etničku pozadinu“

Sledećeg jutra je zajedno sa drugaricama otišao u policiju, za koju ima samo reči hvale.

„Bili su zaista veoma korektni i profesionalni. Pokazali su nam i fotografije nekoliko momaka i pitali nas da li su možda to bili napadači, ali ih nismo prepoznali među njima. Ne znam ko su momci koji su me tako krvnički tukli, pretpostavljam da su neki lokalni nasilnici kakvih ima i po Beogradu. U policiji su mi rekli da ću zapisnik dobiti u roku od trideset dana“, kaže naš sagovornik, dodajući da misli da incident nema etničku pozadinu, jer takve događaje, kako kaže, uglavnom prate uvrede i psovke na nacionalnoj osnovi.

Dan kasnije pretučeni Beograđanin dobija pretnje preko društvene mreže Instagram.

Privatna arhiva

„U petak 12. avgusta dobijam na instagramu preteću poruku, pretpostavljam od jednog od napadača, koji mi preti da ne dolazim više na Korčulu, a uz sve se zahvaljuje na mobilnom telefonu koji su zadržali. To samo znači da su moji podaci procureli negde, ili iz policije ili iz bolnice, jer napadači nisu mogli nikako drugačije da saznaju moje podatke, nisam ih dao nikom drugom“, ističe N. T. i dodaje da je Instagram profil sa kojeg su mu upućene pretnje ubrzo izbrisan.

Pretnju je prijavio u policijskoj stanici u Trogiru, koji je bio njegova sledeća destinacija, a za pripadnike trogirske policije kaže da su „jako ljubazni i korektni“.

„Moje zdravstveno stanje se u međuvremenu pogoršalo, desna noga je počela da mi se paralizuje dvanaest sati nakon tuče, a tek danas, u subotu, je mogu pomalo pokretati. Čekamo rasplet događaja, jer ja u svakom slučaju imam jos dve nedelje jedrenja sa prijateljima i porodicom i plaćen vez u Korčuli. Nadamo se da će nadležne službe naći počinioce“, poručuje sagovornik portala N1.

NAPOMENA: Prenošenje, preuzimanje ili korišćenje teksta moguće je samo uz dozvolu redakcije portala N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare