Beograđani nisu saglasni sa novim merama Vlade i Kriznog štaba

Vesti 06. mar. 202114:2924 komentara
Podeli:

Od podneva su stupile na snagu nove mere u borbi protiv koronavirusa, pa će do ponedeljka u 6 časova raditi samo apoteke, benzinske pumpe i prodavnice prehrambene robe, dok će sve ostalo biti zatvoreno. Građani Beograda nisu saglasni sa tom odlukom Vlade Srbije i Kriznog štaba.

„Mere ništa ne vrede dok se masovna okupljanja u celoj državi ne sankcionišu, za organizatore kad bi odmah bio zatvor od 6 meseci do godinu dana i kazna ne od 5.000 nego 50.000 dinara, društvo bi mnogo racionalnije reagovalo“, rekao nam je jedan sugrađanin.

Povezane vesti:

Drugi sugrađanin, koga smo upitali šta misli o novim merama, smatra da će za mesec dana brojevi odjednom da padnu.

„Mere jesu stroge, ali bolje su ovde nego u nekim drugim zemljama. Neće se zatvoriti ekonomija, jer to nije pametno“, dodao je.

„Srpska privreda je ionako u krizi, sada se samo troše zalihe, plašim se samo većih zaduženja, što neke naredne generacija moraju da vraćaju“, prokomentarisao je jedan žitelj prestonice.

„Mislim da ne bi trebalo ovako, bolje bi bilo da radi sve do 15-16 časova, to je bilo OK“, ocenila je nove mere jedna sugrađanka.

Jedan žitelj Beograda je rekao da su preterane i da se ljudi psihološki oslabili pa bi trebalo probati neka druga rešenja.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar