BCBP obustavlja komunikaciju sa Skupštinom zbog pretnji novinarima i NVO

Vesti 18. mar 202114:31 10 komentara
Skupština Srbije, eksterijer
N1

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) saopštio je danas da obustavlja svaki vid komunikacije sa Skupštinom Srbije zbog brutalnih pretnji i poziva na linč predstavnika nevladinih organizacija i novinara koje su uputili pojedini narodni poslanici Srpske napredne stranke (SNS).

Povezane vesti:

„Nakon što je rekao da politički protivnici treba da budu prebijeni u džaku, čime je pozvao na fizičko kažnjavanje neistomišljenika, poslanik SNS Aleksandar Martinović je otišao korak dalje i nacrtao metu na čelo ljudima koje je naveo imenom i prezimenom“, saopštio je BCBP.

Ovaj, kao i prethodni istup je prošao bez sankcija od strane predsednika Skupštine, čime je poslata jasna poruka da zakonodavni dom stoji iza ovakvog nedopustivog ponašanja poslanika Martinovića, dodaje se u saopštenju.

Narodna skupština je postala poligon za obračun, navodi BCBP, sa svakim ko ukazuje na probleme u domenu evropskih integracija, stanja demokratije i vladavine prava, nacionalne bezbednosti i organizovanog kriminala.

Ova institucija je time degradirana na nivo organa vladajuće stranke čiji je cilj da ućutka pojedince i organizacije koji se više decenija bore za slobodnu i demokratsku Srbiju, kažu iz Centra.

„Zbog stanja u kome se Narodna skupština Srbije danas nalazi, nju više ne vidimo kao mogućeg partnera u ovom poslu“, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare