Batočinska sela dva dana bila bez struje, meštanima propalo sve u zamrzivačima

Vesti 13. jan. 202115:0311 komentara
Podeli:

Kvar na trafostanici ostavio je puna dva dana bez sturuje 1.500 stanovnika sela Dobrovodica i Kijevo i novo naselje Loznica u opštini Batočina. Električna energija je stigla sinoć, posle 48 sati i okupljanja meštana kod trafostanice.

Meštani ističu da je popravka podzemnog kabla trajala predugo, i da je on dopremljen iz Elektrodistribucije Kraljevo. Građani sa kojima je razgovarao reporter N1, kažu da im je propalo sve u zamrzivačima, a pojedinima i električni uređaji:

„Bili smo u teškoj situaciji, nije bilo struje. Zamrzivač je propao, meso mije propalo iz zamrzivača. Mučili smo e zbog struje. Dotrajala trafo kućica, dotrajalo sve“

„Mi imamo probleme stalno kada padne malo veći sneg ili dođe voda koja ovde poplavi ovu stanicu i onda je izbaci iz upotrebe. Ovo nije prvi put da se dešava, ta je stanica stara preko 40 godina

Vojni penzioner i električar Saša Milovanović ističe da je oprema u trafo stanici dotrajala i da je pitanje dana kada će opet tri batočinska naselja ostati bez struje.

„Četrdeset godina nije ulagano ništa, ako opet budemo imali prekid, mi moramo da blokiramo kružni tok, jer pocrkali su nam zamrzivači i meso, sva zimnica nam je bačena“, navodi on.

Milovanović dodaje da se batočinska vlast proglasila nenadležnom za problem trafo stanice kod kružnog toka.

Komentari

Vaš komentar