Bara Reva bez otpada: Građani kažu najava vlasti ohrabruje, ali za slavlje rano

Vesti 02. jun 202119:18 10 komentara

Bara Reva je sačuvana i na toj lokaciji kamioni gradske čistoće više neće istovarivati građevinski otpad, potvrdio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Građani koji danima kampuju na Revi poručuju da najava vlasti ohrabruje, da su za razgovore spremni, ali da će sa slavljem sačekati dok ne budu sigurni da je vlast iskrena u svojim obećanjima.

Umesto kamiona i otpada, šatori i građani. Kampuju već danima kako šut i otpad ne bi zatprali prirodu. Pobedu su izvojevali, a Reva je sačuvana, tvrdi zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Povezane vesti

„Tamo više neće biti šuta, to je ono što mogu da im obećam i tamo od juče više ne dolazi nijedan kamion“, rekao je Vesić.

Međutim, gde će kamioni sa šutom sada ići, Vesić ne otkriva. Tvrdi da plan nikada nije bio da se Reva zatrpava šutom, već da se tu izgradi postrojenje za preradu građevinskog otpada.

„Sada tražim trajno rešenje, mislim da sam blizu da ga nađem. Grad će izgraditi svoje postrojenje za preradu građevinskog otpada“, rekao je.

Dobar i lep prvi korak gradske vlasti, ali za slavlje je još rano, tvrde građani. Za razgovore o zajedničkom rešenju su spremni, ali samo ako vlast dođe na Revu i vidi koliku šteta je do sada nanela. Do tada ostaju u šatorima na prvoj liniji odbrane.

„Ovo je idealna prilika da građani i država zajedno rešavaju probleme zato što nema vremena da upiremo prstom ko je kriv ko nije. Ovo je idealna prilika da mi funkcionišemo kao jedno telo, jer građani ne mogu bez države, a država ne može bez građana“, kaže Ana Džakić iz Udruženja „Bela čaplja“.

Ne može ni Goran Vesić da rešava ekološke probleme bez podrške predsednika Srbije.

„Evo sad vam kažem, otpada neće biti na toj Nevi/Revi, ne znam ni kako se zove, za koju niko nikada nije čuo, a odjednom su postali veliki zaštitnici“, rekao je Aleksandar Vučić.

Već sledeće jutro grad je doneo odluku da istovar šuta kod Reve obustavi. Predsednik je razumeo plan i dao podršku, tvrdi Vesić.

„Razgovarali smo o tome. Tada sam mu i rekao koja je moja ideja. Sada da vam ne govorim o tome jer je pripremamo. On me je u tome podržao, ono što vam ja kažem, to je i on rekao te večeri“, rekao je Vesić.

N1: Znači znao je da je Reva, a ne Neva?

„Znao je, kako ne“, rekao je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare