Bakić u Preljini: Narod krenuo u bunt, a taj bunt će da traje do izbora

Vesti 03. jan 202214:48 > 15:3026 komentara
Podeli:

Arhitekta Dragoljub Bakić izjavio je za N1 na blokadi u Preljini da je "narod krenuo u bunt, a taj bunt će da traje do izbora". "A onda će glavni bunt da bude 3. aprila, tada se više neće pitati vlast šta su njihovi sledeći koraci, nego će narod da kaže šta je sledeći korak, jer politika mora da brine o javnom interesu", kaže Bakić.

Kako je rekao, na blokadi je ispred pokreta Ekološki ustanak.

„Mi smo se podelili, jedan deo je otišao u Gornje Nedeljice, a jedan deo je ovde došao u Preljinu. Ova vlast je mnogo pogrešila, udarili su na paore, a mi im pomažemo i dajemo im podršku. Profesori i studenti su prišli paorima, ta strana mora da pobedi, mi ćemo vrlo uskoro videti leđa i Rio Tintu i onima koji su ih doveli“, kaže Bakić.

Povezane vesti

Ističe da je „apsolutno optimista“.

„Mi smo jedina zemlja u Evropi koja sa privatnim belosvetskim korporacijama pravi tajne ugovore. Mi smo izašli da kažemo da je dosta, da svi tajni ugovori moraju da budu javni. To je zataškavano i pritiskano godinama, sada se to probudilo, zato sam optimista“, kaže on.

Rio Tinto, kaže Bakić, nastupa korupcijom.

„Priznaju sami da je njihov pristup poslovanja u svakoj zemlji, prvo ulaze kupovinom lokalnih vlasti, to će se tek videti šta se radi i kako se radi. Trenutno su u procesu u Engleskoj gde jedna agencija za velike prevare lista njihovo poslovanje“, kaže on.

Ističe da ne predviđa korake vlasti, već predviđa šta će narod da uradi.

„Narod je krenuo u bunt, a taj bunt će da traje do izbora, a onda će glavni bunt da bude 3. aprila, tada se više neće pitati vlast šta su njihovi sledeći koraci, nego će narod da kaže šta je sledeći korak, jer politika mora da brine o javnom interesu“, kaže Bakić.

Optimista je, kaže, da će biti promena u Beogradu i u nekoliko velikih gradova Srbije.

„A kada dovedete predsednika u situaciju da radi po Ustavu, on će sam tražiti da ga toga oslobodite“, kaže Bakić.

Komentari

Vaš komentar