Badnji dan u SNS, N1 prisustvovala jer „se nije pitao Vladimir Đukanović“

Vesti 06. jan. 202120:0119 komentara
Podeli:

Badnji dan obeležila je i Srpska napredna stranka. Unošenju badnjaka u prostorije stranke prisustvovali su funkcioneri i ministri iz redova naprednjaka. Narodni poslanik i pravoslavni hrišćanin Vladimir Đukanović, posle oduševljenja zbog poteza što eparhija Bačka nije dozvolila da televizija N1 izveštava sa pomena za dan Racije iz Srbobrana, sada poručuje televiziji N1, "ne bih vas pustio danas ni ovde na Badnji dan".

Seno, žito, suvo voće, ali i spisak imena za sveštenika, sve kako običaji nalažu bilo je spremno u Srpskoj naprednoj stranci. Trpeza posna uz jagode, ribizle i morske plodove.

Pošto su u stranku stigli funkcioneri Mali, Vulin, Vesić, Nedimović, Đorđević, Đukanović, obeležavanje je moglo da počne.

Badnjak je u prostorije uneo šef izvršnog odbora stranke Darko Glišić, uz male probleme i žensku pomoć, badnjak je postavljen ispred zastava Srbije i SNS.

Sveštenik je osveštao badnjak, a funkcioneri stranke su lomili božićni kolač. Iako se mislilo da je parica zapala ministru finansija, ipak je dobitak otišao u ministarstvo spoljnih poslova.

Pošto se domaćin Glišić prvo zahvalio predsedniku naprednjaka, koji je odlučio da Božić dočeka na Hilandaru, zahvalnica je stigla i lekarima.

„Prva i osnovna želja je zdravlje ljudi, da istim ovim lekarima poželimo da imaju što manje posla, a da mi nastavimo dalje da pobeđujemo“, rekao je Darko Glišić.

Povezane vesti

Pojedini naprednjaci imali su i drugačije želje. Neki bi voleli da više ne vide novinare N1 televizije na događajima. Bili su srećni kada je Eparhija Bačka našoj kući zabranila izveštavanje.

„Svako ima pravo na svoj sud i on je odlično presudio vama i odlikovao bih ga“, rekao je Vladimir Đukanović.

N1: Zašto ste nas vi pustili danas ovde, što bežite, čekajte, nije fer?

„Ja vas nisam pustio, da se pitam ne bih vas pustio, drugi se pitaju, danas je dan praštanja, danas je nešto što je lepo dan radosti, izvolite, poslužite se“, rekao je Đukanović.

N1: Što nas ne biste pustili?

„To je moja stvar“, kaže Đukanović.

N1: Podelite to sa nama?

„Imate sreću što se ja ne pitam“, kaže on.

N1: Šta vas toliko pogađa?

„Moja stvar, ali ja dođem kod vas“, kaže Đukanović.

N1: Dobrodošli ste kao svi iz SNS, ali neki ne smeju.

„Ja dođem i to je to“, rekao je on.

Ko se tokom godine sa nekim zavadio, na Badnji dan treba da se pomiri, kako bi Hristov rođendan proveli u miru i ljubavi.

Tako se i podseća da je opraštanje dar božiji i jedna od najtežih hrišćanskih vrlina.

Komentari

Vaš komentar