Babović: Struju nema više od 90.000 potrošača

Vesti 13. dec 202109:10 > 09:33 12 komentara
N1

Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović izjavio je danas da više od 90.000 potrošača nema struju, uglavnom zbog težine snega, a najteža situacija je u Zlatiborskom, Mačvanskom, Kolubarskom okrugu gde ima ozbiljnih problema sa elektrosnabdevanjem.

Babović je za RTS rekao da su ekipe Elektrodistribucije od nedelje na terenu i da će u toku dana uspostaviti elektromrežu na svim relacijama, dodavši da je najteže bilo u opštini Ivanjica, gde je proglašena vanredna situacija.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, u odnosu na ranije situacije, kada je veliki broj lokalnih samouprava proglašavao vanrednu situaciju, sada je samo Ivanjica.

„Bolje smo se snašli nego prethodnih godina. Sektor za vanredne situacije je 8. oktobra započeo aktivnosti za pripremu zimske sezone, okupili smo resorna ministarstava, imali smo kooridnacioni sastanak na kome smo se dogovorili kako ćemo da radimo“, objasnio je Babović.

Prema njegovim rečima, proizvod tog sastanka su uočeni problemi, a odnose se na elektrosnabdevanje.

Oko 90.000 potrošača nema struju isključivo zbog težine snega, elektroprovodnici prolaze kroz bespuća, šume. „Imali smo sastanke u Zlatiborskom, Kolubarskom, Borskom, Mačvanskom okrugu, pokušali smo da uvežemo ceo sistem u raskresivanju tih šumskih predela gde ima drveća“, rekao je Babović i ukazao da bi mnogo više ljudi bilo bez struje da to nije urađeno.

U nedelju je bilo 250 pripadnika Sektora za vanredne situacije na terenu sa oko 90 vozila, čak smo i požare gasili, tako da smo ove godine imali sreću što nije bilo žrtava.

On je naveo da nije bilo puno zavejanih putnika i da je u nedelju evakuisano samo sedam putnika, a da je problem bio u Valjevskoj Loznici gde se reka izlila, pa su povučena domaćinstva da ne budu ugrožena.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare