Autonomni ženski centar ponosan na mlade žene koje su prijavile zlostavljanje

Vesti 17. jan 202116:16 2 komentara
Shutterstock

Autonomni ženski centar saopštio je da su ponosni na mlade žene koje su se osnažile i prijavile silovanje i seksualno zlostavljanje koje im se desilo od strane osobe u koju su imale apsolutno poverenje da je tu da ih uči i podržava.

Iz Autonomnog ženskog cenra ukazuju da je potrebna velika hrabrost da se progovori protiv osobe koja je, koristeći poziciju moći i autoriteta, izgradila odnos poverenja sa decom, učinila da se osećaju posebno, a zatim ih na najteži mogući način zloupotrebila i nametnula osećaj odgovornosti i stida.

„Istovremeno, pohvaljujemo sve medije koji su prilikom izveštavanja o ovoj temi to činili bez senzacionalizma, poštujući privatnost i dostojanstvo ovih mladih devojaka. Nadamo se da će i ostali mediji voditi računa da svojim izveštavanjem ne ugroze dalje istražne radnje koje će biti preduzimane u ovom postupku i da svojim izveštavanjem neće dovesti ove mlade žene u veću opasnost“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, policija je danas saopštila da je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve u vreme počinjenih dela bile maloletne.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare