Autobusi parkirani kod niške Tvrđave, zakupac kaže – bez njegove dozvole

Vesti 15. apr 202212:49 > 13:36 1 komentar
N1 (Ilustracija)

Zakupac parkinga kod niške Tvrđave Dejan Radosavljević najavio je podnošenje krivične prijave protiv "Niš-ekspresa", jer je to preduzeće desetak neregistrovanih autobusa parkiralo na zemljištu na kojem on naplaćuje parkiranje.

Radosavljević je rekao da su vozači dovezli autobuse po naređenju, a da njega niko nije kontaktirao, niti je tražio njegovu dozvolu.

Pročitajte još

Rekao je da su autobusi dovezeni pre nedelju dana i da ne zna do kada će biti na parkingu.

„Niko me ništa nije obavestio. Ostatak parkinga normalno radi“, rekao je Radosavljević.

Kazao je da je parking kod Tvrđave zakupio pre deset godina od Teniskog kluba Radnički i da ugovor o zakupu važi do 2024.

„Vikendom je parking radio kao buvlja pijaca, izdavao sam ga prodavcima i to legalno, izdavanjem fiskalnih računa“, rekao je on.

Naveo je da je inspekcija najpre zabranila rad pijace, a da su, kako je rekao, u petak dovezli autobuse da blokiraju parking i da ga sabotiraju da ne može da radi.

Prema njegovim rečima, pre nego što su stigli autobusi, gradska građevinska inspekcija je porušila drvene stubove koji su delili parking od trotoara.

„Inspekcija je porušila moje stubove bez rešenja o rušenju, bez ikakvog papira“, rekao je on.

Naveo je i da je pozvao policiju, koja je napravila zapisnik.

„Potražiću pravdu pred sudom, podneću krivične prijave protiv lica koja su to naredila i koja mi ne daju da radim“, istakao je Radosavljević.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je za lokalne medije da je, kada je u pitanju parking kod Tvrđave, sve urađeno po zakonu.

„Reč je o prostoru koji je u vlasništvu Teniskog kluba, a sa druge strane Tvrđave, gde se nalazi auto-pijaca, vlasnik je Auto-moto društvo, odnosno privredno društvo ‘Rinčić'“, rekla je ona.

Dodala je da grad nije tu ni u kakvim odnosima, ni sa jednim od njih.

„Mi u ovom slučaju ne odlučujemo, jer to zemljište nije naše“, kazala je Sotirovski.

Nišlija, koji je doskora prodavao robu na parkingu pored Tvrđave, rekao je da su autobusi dovezeni da bi se prodavci sprečili da tu dolaze vikendom.

„Tržišna inspekcija je jedan vikend zabranila da radimo tu, ali smo se mi sledećeg vikenda ponovo vratili. Da bi nam doskočili, oni su se setili da dovezu autobuse“, rekao je prodavac koji je želeo da ostane anoniman.

Smatra i da autobusi nisu tu dovezeni da bi sprečili parkiranje, nego da ne bi tu bio buvljak.

Niš-ekspres za sada nije odgovorio na pitanja zbog čega su autobusi parkirani na privatnom parkingu i do kada će se tu nalaziti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare