Protest u Gračanici, otac tvrdi da mu je obezbeđenje bez razloga pretuklo sina

Vesti 16. apr 202119:58 > 20:00 3 komentara

Treći dan za redom meštani Gračanice protestuju zbog načina na koji se vodi istraga u slučaju prebijanja mladića Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Umesto okupljanja građana odlučili su se na auto protest jer su, zbog epidemije koronavirusa, na snazi zabrane okupljanja.

Kolona od nekoliko desetina automobila uz zvuke sirena prolazila je kroz Gračanicu. Protestovali su nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga u slučaju prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića. Skup je započeo sa mesta gde se, u utorak, i desio incident.

Otac pretučenog dečaka Dejan Dimitrijević, kaže da nije bilo nikakvog razloga da njegov sin bude pretučen.

„Ne postoji ni jedan jedini razlog da neko ko je došao u privatnom vozilu, ko je došao bez ikakvih oznaka, da je obezbeđenje nekog objekta. Da dođe svega nekoliko minuta pre policijskog časa i da sankcioniše na način, tako što će da prebije decu. Ja sam potpuno siguran da ne postoji ni jedan zakon na svetu koji to dozvoljava tim ljudima“, ističe on.

Dodaje i da, ukoliko je njegov sin naneo neku štetu, spreman je da plati.

Sestra pretučenog mladića, Teodora Dimitrijević, kaže da nikakva šteta nije pričinjena.

„Neki ljudi pisali da smo oštetili nečiju imovinu, da smo ulazili u hladnjače, da smo pravili štetu i hoću da ih demantujem, da kažem da to nije bilo tako, da nisu bili na licu mesta. Da mogu da vide sad, eto, iz priloženog da ništa nije oštećeno. Da smo samo sedeli deset minuta mirno popili piće koje smo kupili, pre policijskog časa krenuli smo kući“, navodi Teodora.

Dejan Dimitrijević nije zadovoljan načinom na koji istragu vodi policijska stanica u Gračanici, što je i izvelo ljude na ulice.

Komandir policijske stanice: Istraga u toku

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković nam je u telefoskom razgovoru rekao da je istraga još uvek u toku.

„Ukoliko je neko nezadovoljan radom policajaca ili cele policijske stanice može slobodno da se obrati policijskom inspektoratu Kosova“, saopštio je Bratislav Trajković, komandir policijske stanice u Gračanici.

Dimitrijević kaže to je već učinio. Najavljuje da će se obratiti regionalnoj policiji u Prištini kako bi preuzeli slučaj i istragu vratili na početak.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare