Arsić: Od Nebojše iz Beograda do zagrljaja na konferencijama, žao mi Stefanovića

Vesti 29. maj. 202110:27 > 10:3110 komentara
Podeli:

Reditelj Vojkan Arsić kaže da su mnogo puta komentarisali da je rediteljima ova vlast uzela posao, jer pravi predstavu i loše pozorište, ali da je to sada ipak - doslovno rijaliti. Pita što građani moraju da znaju šta se "dešava unutar SNS, kao da je to država" i navodi da mu je žao ministra Nebojše Stefanovića, kad pogleda istoriju odnosa sa Aleksandrom Vučićem.

Arsić kaže, komentarišući najavljene teme na sednici Glavnog odbora SNS, da mu je sve jako zabavno na rediteljsko-dramskom nivou, a da je žanr „apsolutno tragedija“. Nema tu ničega što zdrav razume ne može da razume i shvati, da shvati šta oni tu rade – jasno je šta će se desiti, da tu dovode Šapića da bi povukli (Gorana) Vesića i (Nebojšu) Stefanovića koji su im loši za rejting ili za neke interne probleme i da je to odlično rešenje, kao što je bila svojevremeno Ana Brnabić, kaže gost Novog dana. Arsić navodi da je najzanimljivije šta prave sa nama i kakav spektakl sa nama priređuju i pita što mi to moramo da znamo šta se dešava unutar SNS, kao da je to država.

Povezano:

Umeli smo mnogo puta da prokomentarišemo da je ova vlast nama uzela posao – da pravi predstave i da se bave lošim pozorištem, ali to sada nije ni loše pozorište, to je sada doslovno jedan rijaliti u kome vi sedite kod kuće i gledate ko je sada tu igrač, za koga glasate, koga podržavate ili ne podržavate. Kao i u svakom rijalitiju ili u dugometražnim serijama, kad ih gledate, vi zavolite te junake, pa i one antijunake, i kada dođe onaj trenutak glasanja – ko će da ispadne iz rijalitija, ili ona 800. epizoda – vi ne želite kraj, i oni na tome igraju“, navodi  reditelj.

Osvrnuo se i na aktuelni odnos prema ministru odbrane Nebojši Stefanoviću. „Kada pogledam celu tu istoriju odnosa od Neše iz Beograda, do zagrljaja na konferencijama, preko svega što se dešavalo, do ovoga sada – meni je stvarno žao, žao mi je jednog prijateljstva, toga kako jedan život može da se okrene. Osetim jednu vrstu empatije za Nešu Stefanovića koji se dobro drži, kao stjuardesa“ (koja zna da nešto nije u redu sa avionom, ali ima osmeh na licu),  rekao je.

Kaže da je kad je u pitanju poverenje, primećuje i to da celu naciju ubeđuju da se vakciniše, čak i predsednik države, i da ljudi ne idu na vakcinaciju. To je jako zanimljivo promatrati, jer i dalje nemamo dovoljan broj vakcinisanih, dodaje. Poverenja nema, ali ljubav i pažnja prema našim likovima koje svakog dana pratimo u ovom našem rijalitiju je neminovna, ocenjuje gost N1.

Osvrćući se na vest da je jedan prevarant naterao čoveka da mu pokloni stanove navodno za potrebe predsednika i njegove porodice, kaže da bilo bi smešno ali je tužno – da imamo građane koji bi tako nešto uradili, ali išto imamo građane koji na to nasednu – da treba da daju stan predsedniku stan, koji je dobio još devedesetih.

Osvrnuo se i na opozicio i naveo „da je često svi kritikujemo“. I treba da to radimo, ali treba imati na umu kako izgleda život opozicionara u Srbiji – Dragana Đilasa, Dobrice Veselinovića i  drugih aktivista koji su na naslovnoj strani svakog dana sa najstrašnijim lažima, dodao je.

Navodi da je ujedinjenje opozicije za njega pogrešna opcija, jer ne želi da glasa za desničare i dodaje da mu je važno što se ozbiljno promatra priča da se ide u više kolona.

Smatra da se opozicija obnavlja. „Povećan broj građanskih pokreta, koji politički deluju, meni daju veliku nadu i u tome leži velika snaga građana da naprave neke promene“, rekao je i dodao da ti pokreti igraju važnu ulogu. Treba da promovišemo to da partije prate građane, a ne obrnuto, istakao je gost Novog dana.

Komentarišući gest naše proslavljene glumice Svetlane Bojković koja je stala ispred kamiona sa šutom u bari Revi, kaže da je scena kad ona maše kamionu, jer vozač kamiona nije kriv, i tužna i emotivna, ali da daje podstrek i nadu.

Upitan da prokomentariše slučaj Lečić, Arsić kaže da je važno da se o takvim stvarima govori. „Važno je da je tema seksualnog nasilja toliko često u medijima, da su se žene ohrabrile da to kažu i to jeste jedna vrsta epiloga, jer više pitanje silovanja i seksualnog zlostavljanja više nikad neće biti isto u ovoj zemlji“, kaže Arsić. Nada se da će do pravde doći. Javnost je dosta osudila te slučajeve i važno je da svaki sledeći put, kad se neko usudi da tako nešto uradi – da će biti svestan da će završiti na naslovnim stranama i da neće sve to ostati iza nekih malih vrata, dodao je.

Govoreći o Zakonu o istopolnim zajednicama, a na pitanje ko je utišao priču o tome, kaže da se to desilo onog dana kad je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da neće da ga potpiše, jer se suprotstavlja Ustavu. „Jedina stvar o kojoj pričamo je da li je to u skladu sa tim dokumentom ili ne, i nemam više strpljenja za to i ne mogu da prihvatim više da se stvari koje direktno utiču na ljudske živote toliko odlažu i da se troši vreme na besmislene priče o tome da li je taj zakon ustavan ili neustavan… Ako nije ustavan – dignite ruke i promenite Ustav“, naveo je reditelj. Upitan o protivljenu velikog dela stanovništva tome, reditelj je ponovio ono što je ministarka ( Gordana Čomić) rekla – ti koji se protive ne moraju da ulaze u istopolne zajednice ili brakove.

Popust od 50 odsto za vakcinisane u Reflektor teatru 

Reditelj je naveo i da svi vakcinisani građani mogu u Reflektor teatru na Dorćol placu da kupe karte na biletarnici za 50 odsto popusta. Naveo je da su juče igrali predstavu Urednik uz prisustvo 40 ljudi, tako da više ima onih koji organizuju predstavu nego gledalaca i pozvao ljude da dolaze, dodajući da će raditi i tokom celog leta.

Uz redovni reportoar, 8. juna nas očekuje promocija knjige i prva epizoda predstave u nastajanju „Betmen i Robin“ koju režira Jelena Bogavac po svojoj knjizi. Najavio je i dosta novih premijera ove godine.

Komentari

Vaš komentar