Arena uskoro izlazi iz kovid sistema, vraća se svojoj nameni

Vesti 14. maj 202116:42 > 17:08 1 komentar
Arena privremena bolnica
N1

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da se planira relativno brzo da beogradska Arena izađe iz kovid sistema i da počne da se bavi onim što je njena namena.

povezane vesti

Gojković je novinarima posle sednice Kriznog štaba rekao da je sada broj bolesnika koji borave u Areni mali i da će nadležni pokušati da ih prebace u druge kovid bolnice u Beogradu.

„Pričamo o par sledećih dana, u pitanju je tehnička priča i organizacija, videćemo koliko će još pojedini ljudi koji su na lečenju da ostanu, ali tendencija je da se Arena što pre isprazni“, rekao je Gojković.

Istakao je i da organizovanje eksperimentalnih koncerata nije bila tema Kriznog štaba. „Postoje različiti predlozi iz ne samo Beograda već i drugih gradova na teritoriji Srbije, ali u ovom trebutku to nije predmet našeg inetersovanja“, kaže.

On je naglasio i da statististički podaci jesu bolji, da epidemija ima i svoj prirodni tok i da imamo sve manji broj novozaraženih jer imamo veliki broj vakcinisanih. „I oni su prirodna barijera da ne dođe do progresivnog rasta novoobelih“. rekao je Gojković.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare