Apelacioni sud u Nišu potvrdio doživotnu robiju Ninoslavu Jovanoviću

Vesti 05. avg 202113:50 1 komentar
N1

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojom je Ninoslav Jovanović (48) iz sela Malča osuđen na doživotnu robiju za otmicu i produženo krivično delo silovanja, čija je žrtva bila dvanaestogodišnja devojčica.

Viši sud izrekao je doživotnu robiju Jovanoviću 5. januara ove godine i to je prvi put da je neko lice dobilo najtežu kaznu od stupanja na snagu novog Krivičnog zakonika.

Povezane vesti

Obrazlažući odluku da mu se izrekne kazna doživotnog zatvora, sudija Višeg suda Tamara Savić je naglasila da Jovanović predstavlja trajnu opasnost za društvo.

Savić je navela da je Jovanović pokazao da boravak u zatvoru od 25 godina nije uticao na njega i da je po proteku kratkog vremena ponavljao dela.

„Iz zatvora je izašao decembra 2018. pa je ponovo bio na robiji do marta 2019. godine, ali je delo ponovio. Njegovo puštanje na slobodu bilo bi rizik po novu žrtvu, ovo je jedina kazna koja će ga sprečiti da ponovo izvrši isto delo“, rekla je prilikom izricanja presude sudija Savić.

Ona je dodala da se Jovanović u završnoj reči izvinio i rekao da se kaje, ali da tu izjavu sud nije prihvatio kao iskrenu.

Jovanović se nalazi u niškom Kazneno-popravnom zavodu od 5. januara 2019. godine, otkako je uhapšen.

Na odluku Apelacionog suda ima pravo izjavljivanja vanrednih pravnih lekova, ali oni ne odlažu izvršenje kazne i on će iz pritvorske jedinice biti prebačen među ostale osuđenike.

Jovanović je dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola oteo 20. decembra 2019. godine na putu do škole, a devojčica je pronađena nakon desetodnevne potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca, vatrogasaca i dobrovoljaca.

Tokom otmice, devojčica je pretrpela užasno zlostavljanje i nakon pronalaska u selu Pasjača, bila je hospitalizovana u niškom Kliničkom centru, srećom sa lakšim fizičkim povredama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare