Apelacioni sud: Portal Objektiv izneo neistine o vladiki Grigoriju

Vesti 13. jul 202212:32 4 komentara
N1

Apelacioni sud presudio je da je "Portal Objektiv" prenoseći izjavu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, objavio neistine o novinarki RTRS Nataši Miljanović Zubac.

„Objavljivanjem neistinitih informacija u tekstu ‘Šešelj razotkrio vladiku Grigorija: Sa ovom voditeljkom imao aferu, muž je otkrio sve pa se ubio“ na portalu Objektiv, odgovorna urednica i izdavač medija povredili su ugled i čast novinarke Radio-televizije Republike Srpske Nataše Miljanović Zubac,“ presudio je Apelacioni sud u Beogradu.

Povezane vesti:

Kako je saopštio UNS, Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu iz marta ove godine, koja je tako postala pravosnažna.

Urednica portala Objektiv u vreme objavljivanja teksta Dragana Stupar i izdavač „Elektronski portal Objektiv“ dužni su da solidarno novinarki iz Trebinja plate 150.000 dinara zbog nanošenja nematerijalne štete za pretrpljenu duševnu bol zbog povrede časti i ugleda, kao i 55.600 dinara za sudske troškove.

„U tekstu koji je objavio portal Objektiv, utvrdio je sud, prenete su informacije da je Vojislav Šešelj, u emisiji ‘Dobro jutro Srbijo’, koja je emitovana 30. januara 2021. godine na televiziji ‘Hepi’ govoreći o tome da sprema knjigu u kojoj će razotkriti detalje o švaleraciji vladike Grigorija, između ostalog izneo i tvrdnju da je vladika Grigorije imao aferu i sa poznatom voditeljkom, uz citiranje njegovih reči iznetih u emisiji“, naveo je UNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare