Apelacioni sud odbio žalbu, Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru

Vesti 31. jan 202216:02
Podeli:
Izvor: Nova.rs/Filip Krainčanić

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe advokata bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijane Hrkalović na rešenje kojom joj je Specijalni sud 21. januara produžio pritvor na 30 dana.

Povezane vesti:

Portparol tog suda Mirjana Piljić rekla je agenciji Beta da je Apelacioni sud potvrdio prvostepeno rešenje Specijalnog suda o produženju pritvora Hrkalović.

Viši sud u Beogradu zakazao je za 2. mart početak suđenja Hrkalović i još dvojici optuženih, potvrdio je ranije agenciji Beta njen pravni zastupnik.

Hrkalović je 24. decembra vraćena u pritvor posle usvajanja žalbe Tužilaštva za organizovani kriminal.

To tužilaštvo optužnim predlogom tereti Hrkalović za dva krivična dela, trgovine uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu i nezakonitog prisluškivanja Darka Eleza.

Tužilaštvo je zatražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

U istom predmetu terete se i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić za zloupotrebu službenog položaja.

Za Milenkovića je zatraženo godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine.

Hrkalović, koja je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. oktobra, negirala je krivicu.

Komentari

Vaš komentar