Antonijević: Voleo bih da čujem tužilaštvo u vezi slučaja iz Jagodine

Vesti 19. apr 202118:49 > 18:51 13 komentara
N1

Politički analitičar Milan Antonijević je izjavio da sve ono što je saopšteno u toku današnjeg dana u vezi navodne pedofilije u Jagodini "jako zabrinjava", i ističe da "bilo ko ko se ozbiljno bavi politikom ne može ostati nem na ove navode". "Ujedno, voleo bih da čujem tužilaštvo i da iza ovih navoda imamo pokrenut postupak ukoliko ima elemenata krivičnog dela", istakao je on.

Pojedine vesti

„Ako je sve kao što je rečeno u medijima danas, bojim se da itekako ima jako mnogo razloga za pokretanje krivičnog postupka, i da mnoga od pitanja koja su bila pokretana u prethodnim godinama, vidimo epilog. Srbija to zaslužuje, kao što zaslužuije i aktivno tužilaštvo u ovom slučaju. Očekujem i od njih da sede ispred mikrofona i da daju osnovne podatke, ne ugrožavajući istragu, o tome šta i kako će voditi od postupaka i kakve će to posledice imati po naš poilitički život“, rekao je Antonijević.

Dodao je da se ovde radi o nosiocima javnih funkcija, kao i da je njihova odgovornost jako velika, „imajući u vidu sve izjave koje su davali u kojima su se određivali prema drugim ljudskim pravima.

„Mislim da je vreme da čujemo i ovu drugu stranu“, naglasio je on.

Podsetio je da na našoj političkoj sceni „nismo videli političku odgovornost u prethodnih 30 godina“, kao i da „ostaje da se vidi da li će ovaj slučaj biti razlog za promenu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare