ANEM osudio „divljačke“ napade na vranjski OK Radio

Vesti 07. jun 202212:08 1 komentar
N1/Ilustracija

Predsednik Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Veran Matić izjavio je da je ta organizacija zabrinuta zbog "bezobzirnog vandalskog nasilja" koje je prethodnih dana ispoljeno prema vranjskom OK Radiju.

Ta radio stanica se već izvesno vreme se nalazi na udaru čoveka koji ima kriminalni dosije ‘i koga se plaši ceo grad’, naglasio je Matić u pisanoj izjavi.

Vlasnica OK Radija je prijavljivala inspekciji investitora koji gradi uz njihov objekat bez potrebnih dozvola, nakon čega je inspekcija obustavljala nelegalne radove.

„Pre mesec i po dana, trojica maskiranih huligana su tokom noći polupala veći deo stakala na izlogu kafea ‘No comment’ koji se nalazi u sklopu prostorija ovog radija“, istakao je Matić i dodao da su nadzorne kamere snimile incident u kojem su učestovale maskirane osobe.

Tada su vlasnici Radija poručili iz tužilaštva da je tom prilikom pričinjena manja materijalna šteta, tako da počinioce ne mogu da gone po službenoj dužnosti.

Međutim, 1. juna se dogodio novi incident kada je jedna osoba sa kantom farbe na leđima ušla u prostorije kafića koji se nalazi u zajedničkim prostorijama sa redakcijom OK Radija i, u vreme kada u kafiću nema gostiju, isprskalo belom farbom celokupan inventar i unutrašnjost objekta, zbog čega su dva dana kasnije uhapšena dvojica osumnjičenih.

Treći incident se dogodio u ponedeljak, kada su zaposleni, nakon dolaska na posao, zatekli zazidane prozore jedne kancelarije.

Pretnje vlasnici i zaposlenima u radiju traju mesecima, a kako navodi anonimni izvor iz Radija,vlasnica od avgusta dobija pretnje da će, ako ne potpiše saglasnost za gradnju spornog objekta, „imati problema“, „biće uništena“ i „neće više raditi“.

Pretnje su prijavljivali, ali pošto su dolazile sa pripejd broja, policija nije utvrdila ko ih šalje.

Nazivajući napade „divljačkim“, ANEM ističe da pruža „punu podršku vlasnici i zaposlenima u OK Radiju u trenutku kada bahati i bezobzirni nasilnici očigledno žele svima da stave do znanja da su iznad zakona i pravnog poretka Srbije“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare