Andrić Rakić: Za Kurtija sever Kosova glavni poligon za vođenje kampanje

Vesti 13. okt 202112:54 > 15:223 komentara
milica rakić andrić jarinje n1
Izvor: N1

Milica Andrić Rakić iz Nove društvene inicijative izjavila je za N1 da je prema nezvaničnim podacima lokalnih medija u Kosovskoj Mitrovici primljeno šest osoba sa različitim vidovima povreda nakon sukoba sa kosovskom policijom, a da su građani srpske nacionalnosti nakon početka akcije bili uvereni da je ona izvedena sa ciljem zaplene lekova iz apoteka. "Moje mišljenje je da je ovo deo predizborne kampanje, i kako se čini, za Kurtija je sever Kosova glavni poligon za vođenje kampanje", istakla je ona.

Povezane vesti

„U Mitrovici je gotovo dva sata potpuno mirno. Isključile su se sirene za vazdušnu uzbunu i povukle su se jedinice kosovske specijalne policije. Međutim, tenzije su se preselile u Zvečan, gde je jedna osoba upucana i teško ranjena. Kako je javio lokalni radio, najmanje šest osoba je primljeno u Kliničko bolnički centar sa različitim vrstama povreda“, rekla je ona.

Navodi da su građani javljali da je bilo pucnjave iz vatrenog oružja, kao i da građani objavljuju video snimke na kojima se vide čaure od municije.

„Akcija policije u ovom trenutku mi nije najasnija. Bila sam u Mitrovici kada je sve počelo i tamo je vladalo uverenje da kosovska policija i carina pokušavaju da zaplene lekove iz apoteka. Slično je bilo i novembra prošle godine. Bilo je i protesta, ali ne i direktnog sukoba“, podsetila je Andrić Rakić.

Kaže da u ovom trenutku nema građana u centru Mitrovice, ali da postoje barikade, odnosno dva kamiona koji stoje na putu, kao i da se u selu Rudare pored Zvečana prave nove blokade na putu od strane tamošnjih građana.

„Na severu Kosova od 2015. godine državne apoteke ne mogu da se snabdevaju lekovima. Dakle, šta god da građani kupuju, to rade u privatnim apotekama. a ukoliko moraju da podignu lekove na recept, to rade u Raški. Tako da mi već imamo problema u redovnom snabdevanju lekovima, i verujem da je zbog toga nastala panika među građanima, jer su smatrali da je ova policijska akcija bila usmerena prema apotekama“, navela je Andrić Rakić.

Ceo razgovor sa Milicom Rakić Andrić možete pogledati u snimku emisije N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar