Andrejić: Vučić konfuzijom priprema pratioce tabloidarijuma za bilo kakvu odluku

Vesti 20. maj. 202209:12 > 10:1713 komentara
Podeli:
božidar andrejić
Izvor: N1

Novinar lista Danas Božidar Andrejić ocenio je u Novom danu da predsednik Aleksandar Vučić namerno pravi konfuziju u javnosti kako bi se gledaoci i slušaoci državnih medija pripremili za bilo kakvu odluku u vezi sa sankcijama Rusiji.

Andrejić je ukazao da se iz kontradiktornih izjava predsednika i ministara u tehničkoj vladi – gde on najavljuje teške dane, a oni tvrde da će sve biti u redu – više ne vidi „ko je čekić, a ko nakovanj“.

POVEZANE VESTI:

„Imamo niz krajnje protivrečnih izjava i najava. Imamo i to sejanje straha, sve u nadi da će, u jednom trenutku, šta god se odluči, biti: ‘Bravo, zadovoljan sam'“, ocenio je Andrejić.

Takve javne nastupe vidi kao "ispipavanje i pipanje terena", ali i nameru da se "napravi konfuzija u javnosti".

"Gledaoci i slušaoci državnih medija - štampanog i TV 'tabloidarijuma' - pripremaju se za bilo kakvu odluku. Mislim da će bilo kakva odluka uspeti, a kako će nama relano biti, većinska populacija će se tešiti groznim floskulama: 'Spasa nam nema propasti nećemo', 'Ješćemo korenje', 'Cedićemo suvu drenovinu'", kazao je Andrejić.

Trenutnu situaciju u Srbiji opisao je pesmom "San igre", novinara, pesnika i aforističara iz Bora Milana Milivojevića:

"Svake noći sanjam isto, kao svi mi stanemo s jedne strane, na drugoj strani nema nikog, i kao onda, o čuda, oni s druge strane, otud gde nema nikog, napadnu sve nas koji smo stali sa ove strane, i kao pobede nas, o čuda, jer njih je mnogo više."

Gost Novog dana dodao je i kako se boji da otezanje sa formiranjem nove Vlade nije vezano samo za situaciju u Ukrajini, nego i sa pripremom terena za ono što se, kako je istakao, već dešava - a to je da se Aleksandar Vučić pita za sve.

Komentari

Vaš komentar