Andrejić o zadržavanju Ponoša na Batrovcima: Bezobrazno zagorčavanje života

Vesti 19. avg 202209:20 > 10:0411 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Novinar lista Danas Božidar Andrejić ocenio je zadržavanje osnivača pokreta Srbija Centar Zdravka Ponoša na graničnom prelazu Batrovci kao "veoma bezobrazno zagorčavanje života". "Ne ulazim sada da li je lider ili ne, zaista je vrhunski bezobrazluk pokušaj stavljanja do znanja da 'mogu da ga imaju u šaci'. Čovek je bio predsednički kandidat, svaka normalna BIA ima sve što treba o tome", istakao je on i dodao da će nakon ovoga doći do dalje podele u javnom mnenju i među građanima.

On je komentarišući formiranje Vlade Srbije naveo da Vučić „prvi koji ohrabruje razne spekulacije“.

Povezane vesti

„Prvi je rekao da (premijer može da bude) koalicioni partner, što je takođe legitimno. Dodeljivanje mandata Ivici Dačiću za sastav Vlade Srbije bi možda moglo da ide na ruku u smislu da se otvori pitanje prevremenih izbora, i da se zadrži status ‘permanentnog drmanja kaveza’. A nikome ne pada na pamet da oni nisu predizborna koalicija. To što je predsednik propitivao sve, i one opozicionare i Dačića, Mađare… to nije u prirodi demokratskih procesa. U prirodi demokratskih procesa je da (pobednička) stranka predloži mandatara sopstvenoj stranci.  Ona ima najveći broj poslanika, a ne – malo Vučević, malo Dačić“, rekao je Andrejić.

Podsetio je i da je Vučić pre dva dana rekao da će „prekosuitra“ dati mandatara, ali da će se to najverovatnije prolongirati pošto se „odužio“ briselski dijalog.

Andrejić je govoreći o dijalogu u Briselu naveo da pregovori nisu završeni i da još postoji mogućnost da  se postigne dogovor.

„Najvažnija stvar u Petkovićevoj izjavi je da će ‘Vučić dati do sda najvažniju izjavu’, i mislim da se ta stvar nije promenila. Mislim da dijalog nije neuspeo, ali nije ni uspeo. Oni su pri’apšeni još noćas bili. Petkovićev nagoveštaj (o izjavi) je mogao da znači svašta, po čemu je jedna od najznačajnijih, možda u dobrom, možda u lošem smislu. Svi se plaše da je loše zbog tenzija, ali imamo Instagram obraćanje Vučića gde nije namrgođen i snužden, koje bukvalno poručuje ono što sam rekao – nije razgovor prekinut, niti je uspeo i neuspeo.

Ocenio je da u Briselu Amerikanci služe da ubrzavaju proces, a da se pritom ne mešaju se mnogo u tok dijaloga.

 

Komentari

Vaš komentar