Andrejić: Hapšenje antivaksera predstava, orden Nestoroviću licemerje

Vesti 02. apr. 202109:18 > 09:2813 komentara
Podeli:

Nedavna hapšenja protivnika vakcinacije ne pokazuju stvarnu nameru države da se izbori sa antivakcinaškim aktivistima, izjavio je za N1 novinar lista Danas Božidar Andrejić. „To je predstava koja treba da nadomesti nedostatak normalne kampanje“, rekao je on.

Andrejić je ocenio da je većina takvih akcija u Srbiji „trapava“ duže vreme, i da vlasti više od 10 godina koriste hapšenja „da nešto pokažu“.

Povezane vesti:

Dodao je da nije siguran da li širenje panike može biti osnov za takvu akciju, navodeći da se možda bolji razlog mogao naći na sajtovima, profilima na društvenim mrežama i programu stranke uhapšene doktorke Jovane Stojković.

„Bilo je dovoljno vremena da se prođe kroz sve to i pronađe osnov za delovanje“, rekao je on.

Ocenio je da je društvena klima u Srbiji pogodna za razvijanje antivakcinaških ideja i da „politika ne može toliko da utiče na svest o vakcinaciji“.

Smatra da je „licemerno“ da država privodi antivaksere i istovremeno daje orden doktoru Branislavu Nestoroviću.

Andrejić je dodao i da se poslednjih meseci i nedelja stvara nesigurnost ćutanjem, a potom licitiranjem o tome kada će biti sednica Kriznig štaba za borbu protiv koronavirusa.

O najavljenom odlasku predsednika Aleksandra Vučića u Rudnu glavu na vakcinaciju kaže da će možda navesti određen broj ljudi da se prijavi, ali ne dovoljno da se dostigne imunizacija 70 odsto stanovništva.

Aferu navodnog prisluškivanja predsednika Srbije Andrejić opisuje rečima – „’oćeš Brionski plenum a nemaš Briune“.

„Te stvari moraju da ostanu u granicama institucija… To je drmanje kaveza da životinje budu stalno uznemirene i to je pogodno tlo za manipulaciju“, rekao je on.

Andrejić smatra da će pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima da se loše završi po opoziciju.

Navodi kao primer to što se opozicija buni da je kasno nastaviti pregovore sredinom leta ili čak u jesen, što je nagovestio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

„To je odgovor o stanju opozicije. Nek bude i pet platformi, ali da se usalgase šta je tu važno, a oni to nisu uspeli a sad kažu – ovi kasne“, rekao je.

Komentari

Vaš komentar