Ana Landeka, kojoj je bivši muž odveo decu: Predmet stigao u tužilaštvo

Vesti 10. jun 202215:39 4 komentara
N1

Predmet je stigao u tužilaštvo, izjavila je za N1 Ana Landeka kojoj je pre nekoliko dana bivši muž uzeo, bez dozvole i nasilno, decu i odveo ih u nepoznatom pravcu, prešavši srpsko-hrvatsku granicu.

Decu Ane Landeke, štićenice Sigurne kuće u Beogradu, odveo je bez dozvole njihov ota u nedelju, dok je bila na poslu, kada je decu od sedam i pet godina deda vraćao u Sigurnu kuću.

Povezano:

„Moj otac je krenuo da mi dovede decu, bila su kod babe. Ja sam bila u sigurnoj kući. Dok su bili u kolima, moj otac se tada vezivao, on se zaleteo, udario u auto… Otvorio je auto i izvadio prvo Petru. On dok se snašao da uzme Filipa, on je zgrabio Filipa. Krenuli su da se natežu oko deteta, moj otac je pustio dete da ga ne povrede“, ispričala je ranije ona za N1.

Navela je da bivši suprug ima hrvatsko državljanstvo, a deca srpsko i hrvatsko, i da ona čeka dobijanje starateljstva nad njima.

On je sa decom uspeo da pređe granicu i ode u Hrvatsku, nakon čega mu se gubi trag. Deca prilikom prelaska granice kod sebe nisu imala nijedan putni dokument, tvrdi majka, navodeći da su hrvatski pasoši kod nje.

Domagoj Landeka je, prema podacima koje ima N1, nešto posle ponoći (nedelja na ponedeljak) prešao srpsku granicu automobilom bez kontrole granične policije. Kako saznajemo, granični policajci su nadređenima rekli da ga nisu primetili. Vrlo brzo posle toga su obavestili kolege u Hrvatskoj, koji su, navodno, uprkos upozorenju iz Srbije, pustili Domagoja Landeka da sa decom uđe u Hrvatsku.

Hrvatska policija je na upit N1 odgovorila da nije bilo zakonskih prepreka da otac sa dvoje maloletne dece nad kojima ima starateljstvo pređe granicu i nastavi putovanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare