Ambasador Turske u oproštajnoj poseti kod Vučića

Vesti 09. mar. 202111:5914 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Turske Tandžua Bilgiča i zahvalio mu na tome što je, tokom svog diplomatskog angažmana u Beogradu, doprineo jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, kao i svestrane saradnje, posebno na polju ekonomije.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske danas na najvišem nivou, čime dve zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti celog regiona. Vučić je, s tim u vezi, naglasio da ga raduje što je sa predsednikom Erdoganom, zahvaljujući međusobnom poverenju i razumevanju, uspostavio blisku saradnju, saopšteno je iz Predsedništva.

Predsednik Vučić je rekao da je politički dijalog poslednjih godina bio veoma intenzivan, a da se isto može reći i za ekonomsku saradnju, imajući u vidu da je trgovinska razmena u poslednje četiri godine gotovo udvostručena. Predsednik Vučić je istakao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Ambasador Bilgič je rekao da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko hiljadu turskih kompanija i da je uveren da će se taj broj stalno povećavati, zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je naša zemlja postigla.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata, pri čemu su po značaju izdvojeni projekti u oblasti infrastrukture.

Predsednik Vučić je ambasadoru Bilgiču poželeo dobro zdravlje, kao i mnogo uspeha u budućem profesionalnom angažovanju.

Komentari

Vaš komentar