Ambasador siguran da će i vlast i narod Srbije pomoći Ukrajini

Vesti 26. feb 202221:35 > 21:39 83 komentara
N1/arhiva

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič izjavio je za RTS da je siguran sto posto da će i Vlada Srbije i narod Srbije pomoći Ukrajini u ovom trenutku. Sa druge strane, ruski ambasador Bocan Harčenko kaže da Rusija ništa ne traži od Srbije.

„Mi smo razgovarali o tome da je trenutno najvažnije da se usredsredimo na organizaciju humanitarne pomoći Ukrajini i to je bila jedna od poenti u jučerašnoj odluci Vlade Srbije i to je za nas naravno vrlo važno i na tome sada radimo“, rekao je Aleksandrovič, komentarišući zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije.

Povezane vesti

Aleksandrovič je rekao da zna da su srpski i ukrajinski narod uvek bili prijateljski.

„Pre 23 godine kada ste vi stradali, mi smo osudili tu agresiju i pružili humanitarnu pomoć narodu tadašnje Jugoslavije i znam, siguran sam sto posto da će i Vlada Srbije i narod Srbije nama pomoći u ovom trenutku“, rekao je Aleksandrovič.

Bocan Harčenko: Rusija ništa ne traži od Srbije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je za RTS, povodom zaključka Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, da Rusija ništa ne traži.

„Na osnovu razgovora i dijaloga našeg predsednika i naše saradnje, političkog dijaloga, mi smo naravno očekivali, imali smo jasnu pretpostavku što se tiče stava Srbije“, kazao je Bocan Harčenko.

On je naveo da je takav stav moguć, „jedini koji je moguć i on stvarno odgovara nacionalnom interesu Srbije“.

„Nismo ni očekivali, a ni od koga ni ne tražimo, ni od Srbije koja je jedan od naših najvećih prijatelja i zemlja sa kojom razvijamo strateško partnerstvo, ne očekujemo ništa više od toga“, rekao je Bocan Harčenko.

Tok događaja pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare