Ambasador Francuske: Srbija će imati našu podršku ako iskreno nastavi ka EU

Vesti 14. jul 202221:1414 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jadranka Ilić

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar izjavio je da je politički dijalog Francuske i Srbije, uprkos okolnostima, u prethodnom periodu ostao veoma intenzivan, i da je "siguran da će počev od septembra biti mnogo novih kontakata".

„Poruka koju želimo da podelimo je da je izbor za EU pravi izbor kako za Srbiju, tako i za Francusku i druge zemlje, jer on omogućava da se borimo za svoju nezavisnost i slobode i samim tim za tu perspektivu“, rekao je Košar na prijemu povodom francuskog nacionalnog praznika 14. jula, Dana pada Bastilje.

Povezane vesti

On je naveo da će Srbija imati podršku Francuske, ukoliko nastavi evropskim putem sa iskrenim pristupom, pristupom pomirenja i dijaloga sa svim državama regiona.

Košar je rekao da je ova godina bila obeležena jasnom perspektivom razvoja bilateralnih odnosa Francuske i Srbije i da postoji veliko interesovanje francuskih kompanija za Srbiju.

Dodao je da je Francuska u velikoj meri angažovana u Srbiji i na polju kulture i da njegova zemlja želi da u Srbiji bude prisutna i u oblasti istraživanja i inovacija.

Podsetio je na saradnju dveju zemalja na prvom Francusko-srpskom forumu inovacija, kao i u oblasti zaštite životne sredine kroz seminare EkoOpština, koji će ponovo biti organizovani.

Na prijemu u ambasadi Francuske, prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ministri u vladi, predstavnici političkog, javnog i kulturnog života, kao i predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica i drugi.

Komentari

Vaš komentar