Ambasador Egipta: Kairo i Beograd su svetionici multilateralizma

Vesti 24. feb. 202112:03
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli izjavio je da su Kairo i Beograd bili "svetionici multilateralizma" još od osnivanja Pokreta nesvrstanih, saopštila je egipatska ambasada.

Egipatski ambasador je to izjavio na večeri koju je priredio u čast Nemanje Stevanovića, nominovanog kandidata za stalnog predstavnika Srbije pri Ujedinjenim nacijama. „Kairo i Beograd bili su svetionici multilateralizma još od osnivanja Pokreta nesvrstanih“, rekao je Alguvejli, dodavši da je „2021. posebna godina i za Egipat i za Srbiju jer se ove godine slavi 60 godina od prvog samita Pokreta nesvrstanih u Beogradu“. Stevanović je izrazio duboko uverenje da predstoje „najbolji dani za odnose Srbije i Egipta“.

Večera je održana u okviru skupova koje je ambasador Egipta pokrenuo u Beogradu pre tri godine, okupljajući šefove diplomatskih i misija UN koji su služili u bilo kojoj od tri kancelarije UN u Ženevi, Njujorku ili Beču, zajedno sa zajednicom stručnjaka za multilateralne odnose.

Poželeviši Stevanoviću uspeh na novom položaju, egipatski ambasador je pozvao na jačanje saradnje pri UN u okviru prijateljskih odnosa dve države.

„Pravedan multilateralni sistem, u čijem su srcu Ujedinjene nacije, stalni je prioritet za spoljnu politiku Egipta“, istakao je ambasador Alguvejli.

Komentari

Vaš komentar